Mirko Poledica na protestu “Srbija protiv nasilja”: “Ako bude trebalo da branimo glumce, prvi ćemo da stanemo da ih branimo” 1Foto: Screenshot/N1

“Glumci treba da znaju da smo uz njih i ako bude trebalo da ih branimo, prvi ćemo da stanemo da ih branimo”, rekao je Mirko Poledica, predsednik profesionalnih fudbalera Srbije i član Evropskog borda FIFA – FIFPRO, na sedmom protestu “Srbija potiv nasilja”.

On je za govornicom rekao da su ga mnogi njegovi prijatelji, sportisti, zamolili da prenese poruku glumcima “da ih volimo, da se divimo svemu što rade, da smo ponosni na njih i da su oni najbolji deo našeg društva”.

Zahvalio se glumcima za sve što su uradili za kulturu, kao i na zaostavštini koju su ostavili našoj zemlji.

Poledica je poručio okupljenim građanima da mu je velika čast što danas stoji ispred njih, kao i da pravo i pravda moraju biti dostupna za sve.

“Ne postoje te reči kojima mogu da izrazim osećanja koja ste probudili u meni, i kada sam dolazio, mnogi moji prijatelji su me pitali da li sam spremio govor. Ne, nisam, došao sam da pričam iz srca”, rekao je za govornicom Poledica.

On je kazao da takođe nije došao da drži politički govor, jer to nije u domenu njegovog interesovanja, već da je došao kao građanin, komšija i roditelj, zabrinut za budućnost naše dece.

“Dugo godina sam u sportu i radim u sportu i moja je obaveza da sve ono što znam podelim sa vama. U Srbiji ne postoji fudbal, postoji samo mafija koja je u srpskom fudbalu”, rekao je za govornicom Poledica.

On je dodao i da postoje dva različita zakona, jedan koji važi za strance koji štiti njihove igrače, a drugi za našu decu koji ih izrabljuje i pravi od njih robote da rade što im se kaže.

“Ja ne želim da živim u takvoj zemlji. Želim da svakom detetu sport bude dostupan, da roditelji ne moraju da brinu na kraju svakog meseca da li će moći da plate članarinu”, istakao je Poledica.

On je poručio okupljenim građanima da ostanu dostojanstveni i da nastave da se bore, kao i da se protesti omasove od Subotice do Vranja.

“Oni koji su na vlasti moraju da znaju da ovo nije njihova država. Ovo je i naša država i mi imamo sva prava”, zaključio je Mirko Poledica.

Sve informacije o sedmom protestu “Srbija protiv nasilja” pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari