Miroslav Aleksić: Vlast beži od skupštinske debate o litijumu, jer nema nijedan argument za neusvajanje zakona o zabrani eksploatacije 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je večeras u emisiji „Marker“ na Insajder televiziji da vlast beži od skupštinske debate o litijumu, zato što nema nijedan argument koji bi na tu temu bio na njenoj strani.

Oni beže od debate o litijumu, jer znaju da nemaju nijedan argument koji bi bio na njihovoj strani kad je u pitanju otvaranje rudnika ili neusvajanje zakona o zabrani eksploatacije i istraživanja ruda litijuma i bora, rekao je Aleksić.

On je istakao da je predsednica Skupštine Ana Brnabić rekla da će sednica o litijumu biti zakazana posle sednice o rebalansu budžeta, koja se odužila.

Vanredna sednica Parlamenta o rebalansu budžeta nastavlja se u ponedeljak, a u utorak počinje redovno zasedanje Skupštine Srbije, a da bi sednica o litijumu bila na dnevnom redu pre utorka, kaže Aleksić, rasprava o budžetu morala je da se završi do nedelje.

Očigledno da su svesno odugovlačili, sada su potpuno jasne ove potpuno bespredmetne diskusije i Milice Đurđević i Aleksandra Vulina i Aleksandra Martinovića. Oni su govorili satima ovih dana želeći da odugovlače i, naravno, svaka dnevna sesija se završavala u 18 časova, kazao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, jedino što sada može da se uradi je da se u okviru redovnog zasednja to pitanje otvori u okviru nekih drugih tačaka koje budu na dnevnom redu.

Nisam siguran da ćemo mi to prihvatiti, jer smo tražili da to bude posebna sednica, da se o tome ozbiljno diskutuje i da se usvoji taj zakon, naveo je Aleksić i dodao da vlast pokušava da eskivira sednicu o litijumu zato što se uplašila i očigledno vidi da javnost i građani Srbije u velikoj većini ne podržavaju taj projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari