Ko je Miša Ronin Bačulov, prvi novosadski influenser u borbi za Gradsku kuću? 1Foto: Instagram/budi.heroj

Novosađanin Miša Ronin Bačulov svoju popularnost i prepoznatljivost koje je stekao kao vrhunski borac ali i humanitarac, odlučio je da testira u političkoj areni i izađe na lokalne izbore u Novom Sadu.

Odmah na početku video je da to baš nije tako lako. Lista mu je odbijena jer je jedan od 47 kandidata za odbronika imao „pasiviziranu adresu“, pa je njegova grupa građana „Budi heroj – Miša Ronin Bačulov“, morala u roku od 24 sata ponovo da skuplja potpise, predaje novu listu i sad čeka konačnu odluku Gradske izborne komisije.

Bačulov je postao poznat početkom dvehiljaditih godina kada je ušao u ring i prešao put od klasičnog boksa, do tajlandskog i ful kontakta.

Od 2003. godine borio se kao profesionalac, bio je treći u svetu u tajlandskom boksu i vicešampion Balkana, a vlasnik je 30 medalja. Ipak, povreda ramena odvojila ga je od borbi. Bačulov je tada izjavljivao kako ga je borilački sport spasao.

– Tukao sam se na ulici i na nagovor drugara ušao sam u ring. Prosto mi je drugar tada rekao „umesto što se tučeš po ulici, uđi u ring i reši se svoje negativne energije“ – izjavio je Bačulov.

Kraj takmičarske karijere značio je i povratak u Novi Sad, gde osniva „Ronin Gym“ i posvećuje se radu sa mladim borcima gde kroz godine dolazi do statusa „najpoznatijeg novosadskog trenera“, čija su specijalnost nadahnuti motivacioni govori.

Trenutno je vlasnik jednog od naših najpoznatijih borilačkih brendova “Ronin-Carnage Global“.

Ranije, neko vreme, bavio se i poslovima obezbeđenja, a novosadska javnost najviše ga prepoznaje kao organizatora humanitarnih turnira „Borbom protiv nasilja“. Do sada je u više od 200 akcija, prikupio 30.000 evra za organizacije koje se bave očuvanjem zdravlja kod dece i omladine, ali i za decu kojoj je potreban novac za lečenje.

Ronin je zvezda društvenih mreža, pre svega Instagrama i Youtuba (gde vodi podkast) i gde ga prate i gledaju na stotine hiljada ljudi, pre svega mladih.

Koliko će mu ta popularnost pomoći u stvarnom svetu, konkretno u Srbiji i Novom Sadu 2. juna gde izbore organizuje Srpska napredna stranka, nakon teških optužbi za prekrajanje volje građana, lako ćemo uskoro proveriti.

U ovakvoj atmosferi i uz činjenicu da je Novi Sad preplavila prijava raznih grupa građana za lokalne izbore, pa se svaka od tih lista odmah etiketira kao „naprednjačka“, što nije daleko od istine jer mnoge to zapravo i jesu, Bačulov se odlučio za korak koji su već učinili neki političari pre njega. Overio je svu svoju imovinu kod notara i obećao da će je pokloniti u humanitarne svrhe ako bude bilo šta dovorio sa SNS.

Prošle godine kratko je bio u pokretu Evropski put, bivšeg minsitra Radeta Baste, kada se prvi put spominjao kao kandidat za gradonačelnika Novog Sada, ali se tu nije dugo zadržao. Nakon toga, pričalo se da će biti kandidat ujedinjene opozicije za gradonačelnika, no na kraju na izbore izlazi sam.

U njegovim gostovanjima i emisijama na Youtubu, Bačulov spremno govori na razne teme, od sporta i omladine, preko politike do odnosa između muškaraca i žena.

Rodio se u Hamburgu 1982. godine, a profesionalna borilačka karijera ga je vodila kroz život u Pragu i Amsterdamu. Kao mali svirao je i klavir, a roditelji su hteli da postane lekar. Oženjen je i ima troje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari