Odbijena lista Miše Ronina za izbore u Novom Sadu 1Foto: Vojin Radovanović/Danas.rs

Na sednici Gradske izborne komisije Grada Novog Sada odbijena je lista Grupe građana „Budi heroj – Miša Ronin Bačulov“, a usvojene dve liste grupa građana.

Kako je objavio portal 021.rs, GIK je naveo da je lista grupe građana „Budi heroj – Miša Ronin Bačulov“ odbijena je „zbog pasivizacije adrese jednog od odbornika“.

Iz ove liste ocenjuju da je razlog odbijanja „isključivo politička sila vladajuće partije“.

Miša Bačulov dodaje da su oni sakupili 1.100 regularnih potpisa, da će sutra predati potpise ponovo, te je pozvao građane da ih podrže na Bulevaru despota Stefana 11.

„Ovo je dokaz da kriminal vlada našim gradom. Ne smemo da dozvolimo da pobede na ovaj način, moramo sutra do ponoći da sakupimo i predamo svih 1.000 potpisa ponovo“, naveo je on. Danas su proglašene liste „Za prave stvari podrži GARI“, koju je podnela Grupa građana GARI – Građanska Akcija za Razvoj i Inovacije, kao i lista grupe građana „Novi Sad glavni grad Vojvodine – Pokret Autonomija – Aleksandar Odžić“.

Prethodno, GIK je prihvatio pet lista, i to koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS), Saveza vojvođanskih Mađara kao manjinsku listu mađarske nacionalne manjine, Ruske stranke kao manjinske liste ruske nacionalne manjine, Stranke „Istina“ kao manjinske liste vlaške nacionalne manjine i listu Grupe građana „Sasvim druga priča – Grad građanima“. Rok za predaju lista ističe 12. maja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari