Mladen Cvijetić iz stranke Zajedno: Pretili su našim ljudima u Žablju, jedva smo predali spisak kontolora iz izbore 1Foto: Privatna arhiva

Sekretar novosadskog odbora stranke Zajedno Mladen Cvijetić kaže za Danas da su nakon pretnji članova Srpske naprednje stranke u Žablju jedva predali listu kontrolora za izbore.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ pokušali su da u opštini Žabalj u petak predaju popis kontrolora na izborima, rok je bio do ponoći, ali u zgradi nije bilo nikog sem čuvara.

Tek kada su alarmirali Republičku izbornu komisiju i medije, nakon dva sata, pojavio se zaposleni iz opštine koji je zaprimio spisak.

Kako kaže Cvijetić, čitavoj priči su prethodili pritisci na njihove članove u Žablju koji su ranije došli da predaju listu kontrolora.

– Ljudima iz Žablja koji su bili ovlašćeni da predaju našu listu, pretili su lokalni naprednjaci, nakon čega su oni povukli dogovoreni spisak kontolora. Ne želim da iznosim detalje da ne bi ugrozio bezbednost njih i njihovih porodica. Nakon toga smo ovlastili ljude iz Novog Sada da predaju listu i došli smo u zgradu opštine – kaže Cvijetić.

Tu ih je kaže, dočekala nadrealna scena. U zgradi nije bilo nikog sem čuvara koji ih je pustio unutra a da ih nije pitao ni ko su.

– Išli smo od jedne do druge kancelarije da vidimo ima li koga. Kad smo videli da nema nikog iz opštinske izborne komisije, zaseli smo u salu i najavili čuvaru da čekamo do ponoći, jer je to zakonski rok za predaju liste, ako do tada niko ne dođe, ostaćemo koliko god da je potrebno. Nakon alarmiranja RIK-a i medija, čuvar nam je rekao da će se pojaviti neko iz izborne komisije što se i desilo. Situacija je bila nerealna. Sve prostorije, sala i kancelarije su bile otključane, mogao si da da uneseš i izneseš šta si hteo – nastavio je Cvijetić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari