Mogerini: Dijalog BG i PR važan za region i EU

Nikolić: Tači nije ispoštovao dogovoreno
Nova runda dijaloga u Briselu

Ostavite komentar


  1. Možda i mi građani "jednog lepog dana" saznamo šta ste se vi međusobno dogovorili.

  2. Kako je" Tači izigrao Vučića" gospodine predsedniče? Pojasnite vašu tvrdnju, molim Vas.

  3. ZSO je davno dogovorena i potpisana ,albanska strana izbegava da ispuni dogovor,a EU ćuti ???

  4. Po Milosevicevom potpisu iz Kumanova, jula meseca 1999 god je: Srbija ovamo -Kosovo tamo, koje ce se kao dve zasebne drzave prikljuciti clanstvu zemalja evropske unije. Kosovski srbi tri varosice na severu Kosova odn ZSO ce dobiti sve ono sto budu dobili i lokalni albanci tri varosice na jugu Srbije u Presevskoj dolini.
    President Nikolic je otisao do Brisela da malo vidi sveta.

  5. Nego, imam jedno pitanje, ako moze neki strucnjak iz marketinga da odgovori…Zasto Vucic nikad ne nosi kravatu kad se pojavljuje u javnost zajedno sa Nikolicem? Nije sala, zaista je tako…proverite…Postoji "nesto"…

  6. Ja nesto ne vidim da ga je izigrao, u svakom slucaju i da jeste imam odgovor zasto je to uradio. PA TO VAM JE POLITIKA DRAGI MOJI!

  7. ko ti jos veruje kad bilo sto izbljuvas? ““Srbija brani teritorije I pravo na suverenitet mnogih drzava" Kojih drzava? Ti I Vucic niste vise u Ogulinu! U Briseluste, ne u Srbiji! U Srbiji obojica lazete kao da ste u Rusiji a niste! Nikolicu, tvoja nada u Trumpa je plitka I jalova ““ko I u Putina. Odi u BeloRusijuI tamo ostani!
    Gradjani Srbije su iznad tvoje pameti koje ti nemas! Bljuvotina si -zar ne!

  8. drugovi, komesari iz Danasa: postavite isto pitanje 90%-oj Srbadiji koja obozava sadasnje politicare, Rusiju, SANU, I SPC-u koja ih zaludjuje mitomanskim pricama O Kosovu, Marku Kraljevicu I srpskim zemljama!
    Dokle vise bre??????????????????

  9. srpsko-srbijanski politicari da izbace ““regijon““iz svoga recnika? Ako zelite region, idite prema Rumuniji, Bugarskoj, Madjarskoj, Grckoj!
    Srpsko-srbijanski ““regijon““ je druga rec za Veliku Srbiju – bre, no pasaran!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!““Niko nece da vam se pridruzi!
    Ne Srbima kao ljudima!- ne veliko NE srpsko srbijanskim polticarima……a la Dacic, Nikolic, Vucic, Seselj, Jeremic,Vulin, Irinijej, pokoini Pavle (tenkista prema Vukovaru-bez da izlozi vlastito dupe , haski Mladic, etc…………

  10. "Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je u Briselu pred novu rundu pregovora sa Prištinom da Srbija brani teritorije i pravo na suverenitet mnogih država."

    …najsmesniji.

  11. Bez obzira sto su pohvale bile podjednake za obe strane, svi znaju za Tacijevo nepostovanje dogovora, ali i to koliko su nasi napori veci za odrzanje istog

  12. Najveća snaga kojom raspolaže čovečanstvo je nenasilje. Ono je jače i od najmoćnijeg razornog oružja što ga je stvorio ljudski um.

  13. Prava snaga čoveka nije u nagonima već u nepokolebljivoj, spokojnoj težnji prema dobru koje čovek određuje u mislima, izražava u rečima, i sprovodi u delima.

  14. Naravno da je važan, zemlje trebaju da se razvijaju, ali kada dovedete nekoga do pat pozicije sta i o čemu da se dogovore? Koje rešenje može biti ovde, da se prizna Kosove, da EU prizna grešku o priznavanju Kosova ili da se pocepa Kosovo? Sve u svemu svi na gubitku, a gde je ona rečenica da će Republike bivše SFRJ biti na postojećim granicama ili to ne važi samo za Srbiju? Puno pitanja, a premalo odgovora.

  15. Kako nema saopštenja od strane direktnih pregovarača, jasno je da do pomaka u pregovorima nije došlo. Valjda je Prištini sada postalo jasno da se u Brisel ide na pregovore a ne da se uruči ultimatum ili godtov predlog sporazuma. Da bi se nešto uspešno završilo mora da bude prihvatljivo i za jednu i za drugu stranu. Inače to nisu pregovori.

  16. "Visoka predstavnica EU Federika Mogerini je nakon sastanka saopštila da je ohrabrena konstruktivnim učešćem obe strane u razgovoru." U prevodu sa "diplomatskog" recnika, ovo znaci da se OPET nisu nista dogovorili! Vreme je da gdja Mogerini i ostatak EU prestanu da tetose ove narcise iz Srbije i sa Kosova, i puste ih NIZ vodu. Jer, vec PET godina oni dogovaraju, pregovaraju, obecavaju, i NISTA. Ili tamo neko ZBILJA veruje da ce Vucic resiti problem sa Kosovom? Pa on NI JEDAN problem nije resio, vec samo ODLOZIO!

  17. Ukoliko se dogovor postigne, resice se mnoga sporna pitanja, ali to samo zavisi od Pristine koja nikako da pocne ozbiljno da shvata ovu situaciju, za razliku od Srbije koja veoma trezveno i sa velikom dozom ozbiljnosti pristupa svemu ovome.

  18. Ohrabruje to što ni jedni ni drugi nisu davali izjave, pretpostavljam da ce se ispoštovati dogovoreno.

  19. Naravno da je važan, i treba da ostane važan, ipak je Srbija zemlja od koje mnoge stvari zavise u regionu a samim tim i EU!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.