Mogerini pozvala šest premijera da ubrzaju put ka EU

Visoka predstavnica na neformalnoj radnoj večeri u Briselu sa liderima regiona

Ostavite komentar


  1. Vučić građanke/građane Srbije đrži po sistemu toplo – hladno. U kampanji obećava da ćemo živetì bolje od neķe godìne a ķoje ñe zna se, a sada nam iz Brisela poručuje da je prrd nama veoma težak period. Pa hajde snađi še u tim kontradikcijama…

  2. Fascinantno je da EU i SAD na vlasti u zemljama Balkana drže sve vinovnike rata devedesetih, a pričaju priču o pomirenju, miru, napretku, članstvu u EU… Ne mogu da se otmem utisku o zloj nameri. Radikali, HDZ, SDA, SPS, Haradinaj, Tači…da kreiraju evoluciju ovog prostora – NIJE MOGUĆE.

  3. Bas sledi tezak, A.V.-KAPONE period… da li je premijer ili predsednik, pitanje je sada, ko ce ga znati, izgubljen u prevodu premijerskom ili predsednickom, ko ce ga bre znati vise. Zbogom pameti i zbogom Srbijo… KRAJ !

  4. Aleksandar Vucic je zaista umeren, miran lider koji je za sada svoju karijeru posvetio smirivanju regiona i napredku zajednice ekonomije. Zalosn je sto EU dozvoljava da teroristi otvoreno prete bez ikakve kazne, da neko ko bi trebao da odgovara za genocide i zlocine slobodno seta Evropom. Gde su one Evropske vrednosti o kojima sun as bombardovali 2000tih.

  5. EU se pokazala jako nesposobnom da resave pitanja u svom dvorusti. Na teritoriji Balkana su svoj uticaj znacajno ojacale Kina, Rusija, Turska, dok Evropa snazn gubi kredibilitet.

  6. Amerika se ponovo ukljucuje u resavanju pitanja u Evropi. Dopustili su da njihovi partneri iz NATO-a i EU preuzmu inicijativu, ali bez uspeha. Vidimo snaznu diplomatsku aktivnost na Balkanu ovih dana.

  7. Ne volim sto ovo govorim ali plasim se da ce na Balkanu biti rata ako se nastavi ovako.

  8. Drago mi je da EU ima takvo misljenje o Zapadnom Balkanu,ovo treba biti podsticaj zemljama Zapadnog Balkana da jos vise rade na Evropskim integracijama.

  9. Kada vidim ko sve okruzuje premijera mogu da zamislim koliko su razgovori teski, samo verujem u premijerovu smirenost i odlucnost da ce maksimalno raditi u interesu svog naroda.

  10. Srbija to zaslužuje, ispunila je sve zahteve koji su pred nju stavljeni.

  11. Problematične đake pozvao direktor. Po povratku, u razredu pričaju da su bili pohvaljeni.

  12. Mislim da je svima na Balkanu u interesu da uđu u EU. Ali, brzina pristupa zavisi i od EU. Njihova spremnost da nas sve prime je pod velikim znakom pitanja.

  13. Edi Rama je Car !
    Shvata čovek gde se nalazi i opušteno ide pravim putem.
    Svestan da je Albanija u NATO alijansi,sve mu je unapred jasno,kamo sreće da i mi imamo takvog političara.

  14. Suvise blago Evropa gleda na Albance,jer su oni njihova tvorevina.

  15. Valjda će Mogerini malo da stane na našu stranu, do sada je samo podržavala Albance kojima je očigledno u cilju da samo naruše mir i stabilnost ove države.

  16. Рама, као да је на излету, заиста неким људима нема помоћи или имају превише јак лоби у ЕУ.

  17. Nikad nam nije bilo lako na Balkanu, ali dobro je da po prvi put znamo odake dolaze opasnosti i izbegavamo ih.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.