Mogerini zatražila od Tačija da Kosovo povuče odluku o taksama

Ostavite komentar


  1. Iskreno se nadam da je do Tačijevog mozga išta doprlo! Nadam se ne samo da je čuo šta je Mogerinijeva rekla već da je shvatio da je ta odluka potpuno nerazumna i neracionalna! Njihova potreba za konstantnim provokacijama Srbije je zaista prevazišla svaku meru.

    1. Maja Čitaković:Što se tiče Tačija i Haradinaja i njihovih mozgova, tu je slaba vajda.Oni skoro i da nemaju mozga.

  2. Zbog svega sto je Pristina do sada uradila, EU bi trebala da naredi a ne da zatrazi od Pristine da nesto uradi.

  3. Haradinaj, u svojstvu premijera tzv. države Kosovo doneo je Odluku o ovođenju takse, prvo 10% a potom 100% na uvoz robe iz Srbije i BiH. Njemu je trebalo da kaže da se ukinu besmislena ograničenja na robe iz Srbije. Predsednik, po definiciji ima drugu ulogu. Haradinaj, može da ga posluša, ali ne mora. Bojim se, da je sve ovo ovo što se dogadja sinhroniovano sa tzv. medjunarodnom zajednicom, odnosno onima koji su im dali državu, sa ambicijom da je mi na kraju priznamo. Nemamo pravo na takav čin.

  4. Za 90 dana pocinju priredbe, i bice ih svakog dana. 3 милијарде евра је мање прихода, после толико нових фирми, развоја и сл. Bilo je valja 11 milijardi, pa 8, i kusur, sada, prihoda, ne rashoda. Mozda vi poynajete nekoga ko se bar malo rayume u ekonomiju. Pomislice raja da je to nesto ya priredbe za 90 dana neki trosak, ili za zasad Srbbskih banana, snimanje filma o raseljavanju ili jos bolje umiranju od gladi oko tih banana, i ostalom cirkusu. Kako je toliko, a to je koliko manje, sa takvim napretkom…………
    O cemu se tu radi. Jer vi poznajete nekoga ko bi to umeo da primeti, i nesto kaze o tome. Ima i drugih tema, nesretni Borko jeste tema broj 1, to kako Profesori maltretiraju buduce motace kablova je takodje tema. Ruzic, a i Sutanovac ce one koji ne poseduju te vestine, zaposliti da pomazu u porodicnim poslovima, od one tamo godine, itd. 3 milijarde manje prihoda, a nisu smanjeni nameti, posto je sve ostalo obavljeno, u smislu otvorilo se jos puno firmi, pa su prihodi jos veoma veoma uvecani. Molim vas, da citiram, upoznajte nekoga ko se bar malo razume u ekonomiju. A i u priredbe, u priredbe, ali to mozete i za 90 dana.

  5. Samo na ovaj nacin pritisaka Pristine mogu se ocekivati dobri rezultat. Njima svakodnevno stizu poruke i sa drugih strana, Dobro je sto je Mogerini iznela stav EU, ocigledno mora biti veliki pritisak i sankcija da bi se oni dozvali pameti i puvukli takse.

  6. Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas u telefonskom razgovoru sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem da odluka Vlade Kosova o povećanju takse na robu iz Srbije i BiH na 100 odsto ne pomaže u izgradnji dobrosusedskih odnosa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.