Moguće da Šutanovac ponudi ostavku

Do ponedeljka kada je 15. godišnjica Đinđićevog ubistva, situacija u vrhu DS mora da se raščisti

Ostavite komentar


  1. Po mom misljenju Sutanovac nije kriv ni za rezultate ove, ni prethodnih predsecnickih izbora, gde je DS podrzala Sasu Jankovica. Problem je u negativnoj slici, koja se o njemu formirala u javnosti. Licno opet mislim da ta slika nije realna, ali tako je kako je. Nadam se pre svega samo, da ako Sutanovac ode, dodje neko, ko je takodje za kooperaciju i ukrupnjavanje DS i udruzivanje opozicije. Ako dodje neko, ko je sujetan i nekooperativan, mislim da ce onda to biti moguci kraj DSa. Zelim DSu puno mudrosti za tesku odluku!

  2. …samo ostavka Šutanovca i Kene može koliko toliko da sačuva DS, ako im je stranka ispred ličnih sujeta to će i uraditi, u suprotnom oteraće ih članovi!

  3. Da ponudi? Covek nije bio u stanju da izvede na izbore ni clanove DSa u Beogradu! DS je dobila manje glasova nego sto ima clanova u Beogradu! Razmislite malo

  4. Nisam fan DS ali ovoga puta Šutanovac nije kriv niti bilo ko iz opozicije .Iz aviona se vidi
    1.netačni birački spiskovi
    2.medijska blokada nikad vidjena
    3. kupovina glasova ceo Beograd to zna

    aman ljudi razbijte medijsku blokadu i eto brzo promena !
    Takodje neko treba da ode u Nemačku i kađe dosta podrške predsedniku kranje je vreme
    Dakle Šutanovac nije kriv .

  5. Šutanovac (i celo rukovodstvo stranke) treba da podnese ostavku. Ali, to ne sme da bude fingirana ostavka pa kao nije usvojena. Treba da se odmakne od rukovodećih položaja u stranci. Valjda DS ima još dobrih kadrova, koji se do sada nisu eksponirali i koja ova vlast nije ocrnila u narodu. Ako nema i ne treba da opstanu. Prošle godine su uradili dobru stvar i podržali jednog kandidata (najbolje prošau od svih iz opozicije) ali ove godine su pogrešili, da su podržali Đilasa bilo bi bolje za sve. Sada neka vide šta im je činiti, moraju dobrano da se promene da bih ponovo glasao za njih.

  6. Nije kriv Šutanovac u smislu strateškog plana već što je kompromitovan dugi niz godina. Takvi i treba da odu.

  7. Celo rukovodstvo DS treba po hitnom postupku da podnese ostavku.Cudi sto nisu uradili detaljniju analizu pre ulaska u izbornu kampanju kada su i ptice na grani znale da ce izborna kampanja biti sve drugo sem fer i postena.Ne samo DS nego i mnoge druge stranke koje su ucestvovale na izborima u Beogradu nisu mogle financijski da pariraju SNS.A oni su imali aktiviste koji se u izbornoj kampanji nisu libili da zakucaju na vrata glasaca,pozovu telefonima fiksne i mobilne mreze,krece ulaze,postavljaju rasvetu,dele poklone a mnoge siromasne glasace u ovoj nasoj siromasnoj Srbiji je lako podmititi.Ne treba zanemariti uticaj medija na glasace koji sebi zbog loseg ekonomskog stanja mogu samo da priuste televiziju kao jedinu zabavu,a mediji su se trudili, zna se po cijem nalogu da degradiraju sve protivnike liste Aleksandar Vucic i na zalost mnoge uspeli da ubede za koga ce glasati.Rukovodstvo ne samo DS nego i drugih stranaka treba da shvati da novac znaci moc i da on izrazicu se po srpski vrti tamo gde burgija nece a narod zna se kako zivi.

  8. Ne sme podneti odstavku Šutanovac, mora biti smenjen, još sa danom dolaska na čelu DS rečeno je da je on trojanski konj SNS koji će DS uništiti.

  9. Mislim da niko od lidera tzv. opozicije sem Djilasa ne zaslužuje da ostane na svom mestu. Niko. Pa i oni uz Djilasa. Privesci. A ds je propala zahvaljujući nepotizmu u stranci, lošem kadriranju, ne davanju šanse pravim ljudima. Još kad sam bio predsednik kdo dogadjalo se da kampanje vode ortaci i ortakinje.

  10. Nije bitno jeli Sutanovac kriv ili ne. Posle ovakvog sloma ostavka je moralni cin. Znam da to nije nasa tradicija ovde u Srbiji medju sljivama, i zato me ne cudi da to nije vec ucinio i da ce odugovlaciti koliko god moze. Ali u EU to je pravilo. Ako DS hoce da se razlikuje od naprednjaka ili socijalista u pogledu privrzenosti evropskim standardima, eto prilike.

  11. Sutanovac je u prethodnom periodu bio veoma koristan Vucicu…mozda. su biraci to prepoznali…

  12. Ostavke kao prvo, veliki pešački rad sa članstvom i biračima potom! Puno uspeha u radu!

  13. Najbolji kandidat za novog predsednika demokratske stranke je gospodja Vuckovic.Ima karakter,nije kompromitovana,ima znanje,iskustvo,sarm.Ona je pravi lider demokratske stranke na duzi period.Uz pomoc gospodina Lutovca,oni su dobitna kombinacija,koja ce ponovo osnaziti i vratiti ugled demokratskoj stranci.

  14. DS je stranka koja se raspada, a funkcioneri opozicije moraju da podnesu ostavke.

  15. Voleo bih da grešim, ali ostavke neće biti. Šutanovac je jedan od onih za koje je politika biznis. Ugled tu nije od značaja. Konačno je postao gazda u preduzeću. Zašto odmah da ode?

  16. Renzi,demokrata,vec je dva dana na skijanju,podneo ostavku momentalno.Doduse,kod njih su se glasovi za celu drzavu brojali brze nego Beograd.Hahahaha,cemu rasprava,ostavka i ciscenje stranke,iz ovih stopa!

  17. Molimo te, Šule, ne podnosi ostavku! Dok je tebe tamo, nema nama zime! Iskreno zabrinuti, Vučić & Dačić

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Bojan Simišić (Eko straža): Ne mogu nas sve uhapsiti 8

INTERVJU Bojan Simišić (Eko straža): Ne mogu nas sve uhapsiti

Očekuje nas vruća jesen. Pored Eko straže u protestima protiv ekoloških problema (jer nije samo Rio Tinto u fokusu) sada se nalazi već stotina grupa građana. Ne mogu sve uhapsiti, a svako hapšenje samo još više rasplamsava bes građana, poručuje u razgovoru za Danas osnivač i vođa pokreta Eko straža Bojan Simišić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.