Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je juče da će se sigurno održati vanredni izbori u Beogradu i najavio mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora, ako bude takva atmosfera među građanima.

„Mislim da nam nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori u ovom trenutku, mislim da je volja naroda jasna, ali ako bude takva atmosfera u Srbiji, da ne možete da radite i živite, jer su svi mnogo uspešniji, treba da razgovaramo s koalicionim partnerima i da vidimo šta je najbolje rešenje“, rekao je Vučić prilikom otvaranja stranačkih prostorija u Ćićevcu. On je dodao i da Srbija ima veće probleme od izbora.

Naprednjaci su, inače, juče počeli analizu rada svojih članova u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, najavljujući formiranje koordinacionog tela koje će se time baviti, ali i posledice za one čijim radom stranka nije zadovoljna. Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da nema nikakve sumnje da će biti onih koji će snositi konsekvence za svoj nerad, nedovoljno dobar ili loš rad. „Nema nikakve sumnje – to će se u narednih desetak dana znati“, rekao je Vučić obraćajući se članovima SNS u Kruševcu.

Gradonačelnik Kruševca i potpredsednik SNS Bratislav Gašić je neposredno pred početak skupa na kojem se razgovaralo o radu u lokalnim samoupravama rekao da će nakon sastanka „oni koji su bili samozadovoljni funkcijama, svojim kabinetima i foteljama, duboko razmisliti o tome šta su radili u proteklih godinu dana“.

Gašić je objasnio da SNS ima puno sposobnih ljudi koji će moći da zamene one za koje se pokaže da nisu dobro radili. Prema njegovim rečima, u stranci se već zna koje su to lokalne samouprave koje ne rade dobro i gde njihovi kadrovi nisu ostvarili očekivane rezultate. Za deset dana, dodao je on, svi izveštaji će se sagledati i nakon toga će ih razmatrati Glavni odbor SNS.

S druge strane, on je rekao da je malo lokalnih samouprava u kojima su predsednici opština i gradonačelnici iz SNS radili loše, ali nije želeo da precizira o kojim lokalnim samoupravama je reč.

Gašić: Zatečeno stanje bilo katastrofalno

Gradonačelnik Kruševca Bratsilav Gašić je rekao juče da ne želi nikoga da pravda, ali da je bilo i objektivnih stvari zbog čega neki od njih nisu mogli da postignu bolje rezultate. Prema njegovim rečima, razlog tome jeste što je zatečeno stanje u Srbiji i gradovima koje vode bilo katastrofalno, te da nije moglo odmah da se to stanje poboljša i da građanima bude bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari