Mond: Srbija krši međunarodni konsenzus selidbom ambasade u Jerusalim

Ostavite komentar


  1. Ocigledno nas ne poznaju dobro. Mi sa osmehom cesto sebi cinimo stetu i nanosimo zlo. Pa onda to ponavljamo. Pa opet…..

  2. Počele da stižu packe iz Evrope. Kako smo samo maheri da umesto poentiramo mi samo sebi zabijemo gol.

  3. I, treba je preseliti u Jerusalim, jer je to glavni grad Izraela. Jevrejski narod je to i zasluzio. Da nije trebao da prekine diplomatske odnose sa Izraelom, kao sto je uradio Broz 1967. godine? MI, Srbi, treba da se ugledamo na Jevreje, jer su vredni, sposobni i slozni.

  4. Srbija će preseliti ambasadu u Jerusalim a Izrael ce nam zahvaliti priznanjem KiM kao nezavisne države.
    Kakav blistavi uspeh naših predstavnika.

    1. pomogli smo koliko se moglo – Kosovu, Izraelu i Trampu. Na stetu Srbije, Kine, Rusije i svih Arapa ovog sveta. Uspeh!

    2. Hahaa,vidite da medju njima nema niti jedan normalan i obrazovan covek. To su iste spodobe koje su pobedile Nato leta gospodnjeg 1999. Cool je Natanjahu “ hvala mom prijatelju av,av eto priznajemo Kosovo iz zahvalnosti “ hahha. Ovo je ludilo.

      1. Verovatno, kao „iseljenik iz srbistana“, živite u nekoj od država gde je rodjeno to ludilo koje, manirom tipičnog petokolonaša i dezertera pokušavate da uvalite Srbiji? Za razliku od, kako rekoste, „NJIH“ medju kojima ne postoji „niti jedan normalan i obrazovan“, pretpostavljam da Vi „pucate“ od obrazovanja i znanja, kojim ste obogatili državu u koju ste se uselili, i što je ta država odmah prepoznala, uposlivši Vas na visoka i dobro plaćena radna mesta? Inače, tačno je, pobedili smo NATO jer se nismo predali i otali smo svoj na svome. Pravedni narodi su uvek na pobedničkoj strani jer se brane. Oni ne mogu izgubiti nijedan rat. Eto, Vučić i Srbija, ovaj put u Vašingtonu, nisu hteli da „pobede NATO“ pa Vam i to ne valja?! Oni koji su normalni a ne u fazi raspada ličnosti, poput Vas, shvatiće da je ovde u pitanju ludilo države kojoj se i Vi divite a ne ludilo Srbije. Zašto EU nije uvela sankcije SAD, kada je ta država otvorila ambasadu u Jerusalimu, što je očito kršenje „medjunarodnog konsenzusa“, nego su poput pudlica podvile rep i ćute? Možete Vi da budete srećni „iseljenik iz srbistana“ i bljujete nezadovoljtvo, prevashodno zbog svog sterilnog i promašenog života ali, mala Srbija je oličenje morala, poštenja i normalnosti u poredjenju sa državom u kojoj Vi kao „bedni imigrant“ ili „gastarbajter“ zaradjujete hleb. Siguran sam da ste težak nesrećnik, koji je spas našao mrzeći druge a ne sebe.

  5. Međunarodni konsenzus krši međunarodni zakon po kojem države moraju da imaju ambasade u prestonici druge države.

  6. Postoji jedna rečenica u tekstu , koja meni nije baš jasna . Nikad se nisam hvalio preteranom pismenošću svojom , ali molim da mi neko objasni ! Rečenica glasi: “ Međutim , sastanak u Beloj kući je zvanično bio posvećen normalizaciji ekonomskih odnosa Srbije i Kosova“ . Da li je to isto kao da piše , između Srbije i jednog njenog dela , ili između Srbije i Šumadije ili …Između Srbije i Srbije ? Mislim da shvatate šta ‘oću da kažem !

    1. Kada krenete od pogrešnih pretpostavki, i zaključci će Vam neminovno biti pogrešni, Rade.
      Kosovo je Kosovo, a Srbija je Srbija…

      1. Pa sto se onda razgovara o priznanju kosova ako je priznato? Veci deo svetske populacije priznaje Kosovo kao deo Srbije.

  7. Ne znamo sta se iza brda valja . Ali mene ta tacka oko ambasade i priznanja drzave lazne Kosova lici kao ono kada sede dvojica jedan preko puta drugog i dele cokolade , pa ce ovaj bistriji , uzima sa gomilie cokolade i kaze Ova meni,, uzme drugu i kaze a ova meni , uzme trecu :ova meni , uzme cetvrtu a ova meni ,a ovaj drugi samo gleda . Ta tacka nema logike , sem ako nesto nije namesteno . A ni ona oko slobodnog trzista a u vezi je 5G mreze , pa ko se zalaze za slobodno trziste , Amerika, i sta je sad ?.

        1. Nesto slično i ja doživljavam? Idealno mesto da sva glupost izađe na svjetlost dana? Normalno, za razumne i objektivne komentare nema mesta i neobjavljuju se? Ali zato debilni, tupavi i ljudskom glupošću protkani botovski komentari su neprikosnoveni i povlašćeni? Nameće se pitanje „zašto“?

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 9

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.