Movsesijan (PSG): Mere oko Kosova neće ništa rešiti, Srbi na KiM su ugrožena vrsta 1Foto: N1

Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da najavljene mere oko Kosova i Metohije neće rešiti ništa, kao i da su se teme poput litijuma i vraćanja vojnog roka krile po fiokama za vreme izbora.

Loša politika, odnosno odsustvo politike, dovelo je do pogoršanja situacije na Kosovu, najavljene Vučićeve mere neće rešiti ništa. Srbi na Kosovu su ugrožena vrsta, jer im se život pretvorio u pakao, ne samo zbog jedne politike, nego zbog obe strane. Izlazak iz institucija je promašaj, borimo se muralima, pesmama, grafitima, a ne realnom politikom. Poziva se na jedinstvo, i Srpska lista je tobože to predstavljala, a činili su je ljudi kriminalne prošlosti. Sve to nosi političke posledice“, rekao je Movsesijan za N1, preneo je PSG.

Komentarišući najavljeno uvođenje obaveznog vojnog roka, Movsesijan je izjavio da Vučićeva saglasnost za uvođenje vojnog roka nema nikakvo utemeljenje u pravu i da je i to rezultat nepolitike, koja odlučuje o svemu van oka javnosti.

„Država nije kadra da se bavi problemima, što je slučaj i s pitanjem litijuma. Ako su hteli da imaju mehanizme kojima regulišu ekološke standarde, to su do sad mogli da pokažu. PSG ne veruje da je ova država kadra da se time bavi“, kazao je Movsesijan i dodao da je Vučić „sakrio tu temu“ jer očigledno izveštaji o rejtingu nisu dobri kada je ta tema u pitanju.

Govoreći o najavljenim merama za očuvanje ćirilice, Movsesijan je rekao da ne smatra da je ćirilica ugrožena, da „niko nikome ne brani da je koristi“, kao i da je „osnovna stvar u tome što je funkcionalna nepismenost velika“.

„Bogatstvo je imati dva pisma kao što mi imamo. To znači da vlast izmišlja probleme, izazivajući reakcije građana Srbije, da ne bi morala da govori o važnim temama“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari