Movsesijan (PSG): Brnabić da gostuje na N1 u vezi sa litijumom 1Foto: N1

Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Aris Movsesijan predložio je danas predsednici Skupštine Srbije da vest o pozivu na dijalog u vezi sa litijumom i formiranjem parlamentarne komisije saopšti u gostovanju na Televiziji N1 i time prekine blokadu medijskog prostora.

„Ukoliko joj je problem da sama gostuje, javljam se da učestvujemo zajedno u emisiji. To bi, po meni, bio prvi korak pokazivanja dobre volje da se, pogrešno započeto, otpočne ispočetka – na pravi način“, naveo je Movsesijan u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, tema litijuma bila je u potpunoj senci Srpske napredne stranke tokom kampanje za decembarske izbore, iako je prva odluka nove-stare vlade bila baš u vezi sa litijumom.

To je stvorilo dodatno nepoverenje građana, jer se čekalo da prođu izbori pa da se na silu donesu odluke koje bi, da su građani za njih znali pre izbora, sigurno doveli u pitanje njihov opstanak na vlasti.

Osim toga, tvrdi Movsesijan, tajnovita odluka Ustavnog suda, ali i nestanak narodne inicijative „traže pojašnjenje i razgovor koji bi morao da prethodi bilo kakvim komisijama i debati, a zatim i otvaranje RTS za stručnjake iz različitih olasti, ali i s različitim stavovima, što bi predstavljalo put ka mogućim rešenjima velikog problema koji brine građane“.

„Što se parlamentarne komisije tiče, logično bi bilo da nakon inicijalne debate o ovim problemima, opozicija dobije većinu u toj komisiji, pa i predsedavajućeg. Time bi se konačno uspostavila komisija koja ima ulogu kontrole, a ne tapšača, a to je uloga i opozicije“, smatra Movsesijan, saopštio je PSG.

Movsesijan je naglasio da bi komisija morala da ima pristup svim relevantnim dokumentima koji se tiču ekoloških, ekonomskih, ali i političkih odluka, a neprihvatanje te odluke značilo bi da vlast zaista nešto skriva od javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari