Movsesijan (PSG): Vlast posebno opstruište opoziciju u beogradskim opštinama 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Aris Movsesijan je večeras optužio vlast da „posebno opstruiše“, obaranjem opoziconih izbornih lista, beogradske opštine u kojima je poražena na izborima u decembru 2023.

 

On je za televiziju N1 to nazvao „starim manirom šibicarenja vlasti i usporavanja“ da se, kako je kazao, „ne uđe u kampanju,“, saopštila je PSG.

Ta stranka izlazi na izbore u koaliciji „Biramo borbu“, koju čine i Zeleno levi front, Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije.

„To je ono što smo očekivali od njih i na to smo bili spremni, zato očekujemo da će sve izborne liste u Beogradu biti proglašene validnim“, rekao je Movsesijan.

Naveo je da su opštine u kojima je Srpska napredne stranka (SNS) izgubila izbore u decembru posebno opstruisane, i ocenio da im jasno da su građani pokazali otpor i da im je stalo.

„Zato je važno da opozicija ne dozvoli osporavanje lista, i da građani mogu da izaberu svoje legitimne predstavnike“, rekao je Movsesijan.

Dodao je da formalno nikakvog propusta ni promašaja u sastavljanju izbornih lista nema i da je sve urađeno po zakonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari