Lideri LDP Čedomir Jovanović i SPO Vuk Drašković pozvali su predsednika Borisa Tadića da saopšti građanima Srbije istinu o poraznoj politici prema Kosovu. Jovanović i Drašković su u subotu na tribini Preokreta u Novom Sadu rekli da deklaracija Preokret nije pritisak nego ohrabrenje Tadiću za promenu politike.


– „Preokret“ je vapaj, ali i podrška predsedniku da promeni gubitničku i neostvarivu politiku. Jedno od dva rešenja je da stvarnost prilagodimo Ustavu, a to znači da odvedemo vojsku i policiju na Kosovo i da krenemo u rat protiv Albanaca i NATO. Da bismo uspostavili suverenitet, u tom ratu moramo da pobedimo. Druga opcija je da se ustavna preambula koja govori o tome da je Kosovo neodvojivi deo Srbije, proglasi neostvarivom, a time i neobavezujućom, rekao je Drašković.

Čedomir Jovanović je kazao da je tragično da se u prestonicama EU više razgovara o Srbiji nego u samoj Srbiji. „Evropska unija je naša jedina ideologija, oko koje smo se okupili pored svih razlika. Boris Tadić je dužan da Srbiji kaže istinu. Da kaže zašto živimo u čoporu u kojem ujedamo sami sebe i sve oko nas. Šta je naš cilj i kada ćemo ga ostvariti u ovom životu?“, rekao je Jovanović.

Na tribini u Srpskom narodnom pozorištu govorili su još profesor Ranko Končar, lider Socijaldemokratske unije Žarko Korać, potpredsednik LDP-a Dušan Mijić i aktivistkinja Helsinškog odbora za ljudska prava Jelena Mirkov.

Pretnje i porodici

Na ime predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića stiglo je preteće pismo, o kome je obaveštena i policija. U pismu potpisanom sa „Srbi iz Srbije, Vojvodine i Kosova, Srbi svi“, preti se likvidacijom ne samo Jovanovića već i njegove porodice. Lider LDP ocenio je da su ove „bolesne i sulude“ pretnje direktna posledica „nenormalnog i kriminalizovanog političkog života u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari