Mrdalj: Opozicija se deli na Đilasovu - relativno nezadovoljnu, oko Moramo - prezadovoljnu i desnu trojku - više nego prezadavoljna 1foto FoNet Božana Pavlica

Politikolohg Mladen Mrdalj smatra da opozicija sinoć nije imala razloga za proteste iako je uočila broje nepravilnosti i nagoveštavala da će braniti svaki glas.

– Mslim da trenutak za proteste nije ni došao, jer su se rezultati poklopili sa raspoloženjem bar jednog dela opozicionih aktivista. Takođe,, da bi se podstakli protesti neophodno je da rezultsti budu mnogo neizvensiji, čak i ako je opsteprihvaćeno da je vlast ukrala značajan deo glasova – navodi on.

Kako dodaje, opozicja se sad deli na tri dela.

– Đilasovu koja je relativno nezadovoljna, levu oko Moramo koja je prezadovoljna i desnu trojku DSS, dveri, zavetnici koja je više nego prezadavoljna. Tako rascepkjana, povrh svega, opozicija nema šta da traži na protestima – zaključuje Mrdalj, odgovarajući na naše pitanje da li je opozicija imala sinoć razloga da pozive ljude na proteste u Beogradu i da li je prošao trenutak za takav protest.

Predstavnici koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije sinoć su saopštili da je bilo više od 1.000 uočenih nepravilnosti na biračkim mestima širom Srbije i da je nezabeležen slučaj da predsednik RIK iznosi rezultate izbora dok se još uvek glasa, pa se postavlja pitanje zašto opozicija sinoć nije izašla na ulice i branila svaki glas u Beogradu od eventualne krađe, budući da su sami sinoć saopštili da imaju većinu u glavnom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari