MSP Slovačke: Poslali smo dva poziva Beogradu 1Foto: Bojan Cvejić

U Ministarstvu spoljnih poslova Slovačke za Danas preciziraju da je Slovačko EU predsedništvo poslalo dve pozivnice srpskoj strani za važan neformalni sastanak Saveta za pravosuđe i unutrašnja pitanja u Bratislavi.

“Prisustvo takvim savetima je veoma važno za države kandidate koje su voljne da sprovedu važne zadatke sadržane u ključnim poglavljima 23 i 24. I dalje čekamo odgovor naših srpskih partnera”, objašnjavaju u MSP Slovačke.

Pojedini predstavnici krugova u EU nezvanično za Danas kažu da “postoje određena pitanja u vezi sa generalnim stavom u Beogradu”.
“Dok druge države veoma žele da budu pozvane da prisustvuju događajima u vezi sa predsedavanjem EU u Slovačkoj, nedostatak odgovora Srbije na poziv da prisustvuje ovom događaju je čudan i pokreće pitanja ne samo u Slovačkoj već i u drugim državama članicama, naročito ako se ima u vidu da je Srbija već negativno odgovorila na poziv da prisustvuje drugom neformalnom ministarskom sastanku. Sve to ne predstavlja dokaz da su srpske vlasti zaista voljne da razmatraju pitanja u vezi sa EU”, ističu sagovornici Danasa u Briselu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari