Munib Mujagić izabran za predsednika Opštine Sjenica 1Sjenica Foto: Beta/Emil Vaš

Skupština Opštine Sjenica izabrala je danas Muniba Mujagića iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) za novog predsednika Opštine, a za njegovog zamenika Radišu Kneževića iz Socijalističke partije Srbije (SPS), objavio je večeras radio Sto plus.

Za Mujagića, koji je na čelu Sjenice bio od avgusta 2020. do novembra prošle godine, kada je smenjen, na sednici je glasalo 20 od 39 odbornika lokalnog parlamenta.

To znači da, pored devet odbornika SPP, novu skupštinsku većinu čini i šest odbornika koalicije Srpske napredne stranke, SPS, Srpske radikalne stranke i Zavetnika, te pet odbornika Grupe građana “Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović” i jedan odbornik koalicije Novi DSS i Novo lice Srbije.

Mujagić je nakon izbora kazao da veruje da će nova vlast biti sposobna da se nosi sa velikim izazovima koji ih očekuju.

“Nastavićemo još jače, još bolje, nastavićemo tamo gde smo stali, a imali smo najbolje rezultate i u prethodnom sazivu“, kazao je on.

Videćemo, kako je naveo, “ šta ćemo naći kao zaostavštinu iz onih devet meseci prekida tog rada“, te da zna „da su svi veliki projekti koje smo mi započeli prekinuti”.

Za nove članove Opštinskog veća izabrani su Almir Daglar, Milan Ašanin, Altan Hamidović, Mladen Rakonjac i Jugoslav Pajović.

U opoziciji su Stranka demokratske akcije Sandžaka (osam odbornika), Sandžačka demokratska partija (pet odbornika), Grupa građana “Za budućnost i razvoj Sjenice” (četiri odbornika) i jedan odbornik Bošnjačko-srpskog saveza.

Inače, svi oni su na konstitutivnoj sednici glasali za izbor kandidatkinje Srpske napredne stranke Aleksandre Vukanić za predsednicu Skupštine Opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari