MUP i UNDOC potpisali sporazum o borbi protiv prekograničnog kriminala 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i viši koordinator Programa Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNDOC) Ketil Otersen potpisali su danas sporazum koji će doprineti boljim i efikasnijim rezultatima u borbi protiv prekograničnog kriminala, saopšteno je iz MUP.

Vulin je ocenio da je višegodišnja saradnja sa UNDOC izuzetno uspešna i da će uspostavljanje projekata aerodromske komunikacije i programa kontrole kontejnera doprineti postizanju međunarodnih standarda na aerodromu „Nikola Tesla“ po pitanju kontrole prelaska robe i putnika.

Prema njegovim rečima, kroz beogradski aerodrom godišnje prođe veliki broj putnika i robe, ali zahvaljujući ozbiljnom i predanom radu policije on je bezbedan i svi koji dođu u Srbiju mogu da budu uvereni da su maksimalno sigurni i zaštićeni.

Vulin je konstatovao da su napori koje policija Srbije ulaže u borbu protiv prekograničnog kriminala i kojima je zadat snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama, od velikog značaja za bezbednost čitavog regiona, pa i šire.

Otersen je rekao da je uveren da će obuke i donacije u okviru programa za policiju Srbije doprineti da ona bude još bolja i efikasnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari