Policija je identifikovala dvojicu učesnika tuče u verskom objektu Islamske zajednice Vojvodine u Novom Sadu, dok se za ostalima traga, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu. Kako se navodi, identifikovani Bajram T. iz Veternika i Safet B. iz Novog Sada.

Pristalice dve frakcije Islamske zajednice koje deluju u Srbiji potukle su se 17. aprila u Novom Sadu, a u incidentu je lakše povređen jedna osoba. Vernici iz Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića i vernici iz Islamske zajednice Srbije, na čijem je čelu Adem Zilkić, međusobno su se optuživali za incident.

Povodom incidenta u Novom Sadu direktoru policije Miloradu Veljoviću pismo je uputio beogradsko-novosadski muftija Rešad Plojović. U pismu se navodi da je to još jedan u nizu incidenata „ali ne izazvanih voljom vernika i njihovih imama, većvoljom onih koji su i dosad izazivali nerede u Islamskoj zajednici u Tutinu, Novom Pazaru, Sjenici, Prijepolju itd“. Za incident u Novom Sadu beogradsko-novosadski muftija optužuje devet lica, od kojih je pet iz Tutina i među njima su dva odbornika SDA Sandžaka u Tutinu, „u pomenutom incidentu su učestvovala još dva lica čiji identitet nismo uspeli utvrditi“. Muftija Plojović od direktora policije Milorada Veljovića zahteva da naredi „sprovođenje opsežne istrage u cilju utvrđivanja činjenica, da ne dozvolite da se kriju podaci i činjenice do kojih je došla novosadska policija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari