Muratović: Nastupaću kao samostalni odbornik u Novom Pazaru 1Foto: N. Kočović

Bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Muratović najavio je da će u budućem radu Skupštine Novog Pazara nastupati kao samostalni odbornik, kao i da će javnosti uskoro predstaviti svoje buduće političko delovanje.

On je na startu sednice lokalnog parlamenta, na kojoj se pojavio posle skoro godinu dana, najavio da će nastupati kao opozicioni odbornik i da će zastupati istu politiku kao i pre 10 godina.

“Postoje raskrsnice u životu koje zahtevaju odgovoran pristup i donošenje odluka koje možda u određenom trenutku nisu za sve jasne i prihvatljive, a ja svoju odluku donosim potpuno svestan njene težine. Vreme pred nama je vreme izazova i doći će do velikih promena na političkoj sceni Sandžaka, ne zbog mene ili vas već zbog velikih promena koje su se desile na međunarodnom planu”, poručio je Muratović.

Istakao je da je odluku o samostalnom nastupanju u Skupštini Novog Pazara nagovestio nakon napuštanja Stranke pravde i pomirenja, a da su razlozi za takav potez osnaženi time što je njegova bivša stranka ušla u koaliciju sa Sandžačkom demokratskom partijom u Sjenici.

Dodao je da će o metodologiji i formi svog političkog delovanja javnost obavestiti u narednim danima.

Nakon govora, Muratović je napustio sednicu Skupštine grada.

On se kasnije oglasio na društvenim mrežama navodeći da je “pretrpeo podli i kukavički napad od strane aktiviste SPP” tako što mu je isprskan biber sprej u oči.

Skupština Novog Pazara usvojila je, uz brojne kritike opozicije, završi račun budžeta za 2021. godinu, drugi rebalans za ovu godinu i dala saglasnot lokalnoj samoupravi da podigne bankarski kredit u iznosu od 180 miliona dinara.

U nastavku će se raspravljati o odluci o poskupljenju cene grejanja za 35 odsto, promeni na čelu Muzeja “Ras” i izveštaju lokalne samouprave o postupanju nakon zagađenja reke Raške mazutom iz “Gradske toplane”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari