Mustafa: Nužno raspuštanje "paralelnih struktura" 1

Novi sporazumi neće biti postignuti bez raspuštanja paralelnih struktura na severu Kosova, rekao je juče Isa Mustafa, kosovski premijer.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Kako piše Kosovapres, Mustafa je rekao da je Ustavni sud bio jasan o formiranju Zajednice srpskih opština. „Pokušaćemo da uključimo sve zainteresovane strane u izradu nacrta statuta za Zajedincu,“ rekao je Mustafa, koji tvrdi da ZSO „neće imati izvršna ovlašćenja“. On je izjavio je da je dijalog Beograda i Prištine pokrenut pre tri godine bio veoma težak, ali da su tokom njega prevaziđeni problemi na severu.

Prema njegovim rečima, sada postoji komunikacija između vlade Kosova i gradonačelnika na severu, i oni, kako tvrdi, prihvataju kosovski budžet i primenjuju kosovske zakone, naveo je Kosovapres.

Mustafa je istakao da primena nekih briselskih sporazuma ne ide lako, poput, kako je naveo, telefonskog pozivnog broja, pitanja energije i revitalizacije mosta na Ibru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari