"Muzej diktature" koji je skliznuo u izložbu

Dejan Vuk Stanković: U osnovi napada na vlast da vrši cenzuru nalazi se zloupotreba slobodeNa donjem nivou Galerije, ubedljivo dominiraju paneli sa naslovnicama, tekstovima i kolumnama Danasa koje bi naš list mogao da iskoristi za neku svoju izložbu
Postavka SNS “Necenzurisane laži” otvorena u Galeriji "Progres"

Ostavite komentar


  1. za d v stankovića je preciznije reći kako je "predstavnik" stručne javnosti, a ne predstavnik "stručne javnosti"

  2. – Mama, meni se svi smeju.
    – Niшta sine Mukice, to je zato što si najbolji. Skini tu masku klovna da te mama poljubi.

  3. Ovaj Obradovic pobedio Engleze za vikend? U tenisu? Mislim, strucnjak je? Ne? Nije?

  4. Ono što se nikada, ama baš nikada nije dešavalo u "Danasu" je da cenzura radi uveliko i da se posebno na meti komentari u vezi sa inicijativom i protestima "Ne da(vi)mo Beograd". Niko neće da kaže da li je Slobodan Tanasković čuvar ili beskućnik kako kažu vlasnici "Iskre" i da li su demonstranti skupljali novac za pomoc oko lečenja i sahrane preminulog? Da li su vlasnici porušenih objekata bili tu legalno ili ilegalno i da li su i kada dobili rešenje o iseljenju? Da li su prihfat migranata u "Miksilištu" samo bili paravan za odlaganje rušenja tih objekata… Ovo pišem jer nisam ničiji bot već i ja sam izbeglica i radim neprijavjenjo kao noćni čuvar i jednostavno ne želim da se našim mukama koriste razni mešetari.

  5. O Srbijo,
    Slatka mala izvrnuta torto, dno ti na vrhu stoji…

  6. Nekada su komunisti u zelji da pokazu i dokazu da Bog ne postoji znali stati pred, na koje kakvim mitinzima,okupljenu masu pruziti ruke ka nebu i "hrabro" uskliknuti: AKO BOG POSTOJI NEKA ME UBIJE U SLEDECIH PET MINUTA.Posto se donosiocu konacne istine,naravno nista ne bi desilo sa madjionicarskom samouverenoscu konkluzija bi bila jasna: BOGA NEMA.Prati nas i dalje zla kob.AKO IZLOZBE IMA CENZURE NEMA.

  7. Ostalo je još spaljivanje knjiga i izložba degenerisane umetnosti.

  8. Gradjani su Vucicu dali podrsku na izborima a ovi sto pisu bljuvotine treba da odgovaraju za svoja dela pa ce ubuduce novinari paziti sta i kako objavljuju.

  9. Ovo je trebalo danas da se postavi u Briselu da i svet vidi Vucicevu ““cenzuru““.

  10. Dokaz koliko imamo zuto obojenih novinarcica koji bi za malo paznje i par novcanica pisali i o samom djavolu.

  11. toliko o cenzuri..naslovne strane sve govore..toga nema ni u razvijenijim demokratijama

  12. Na izlozbi su dokazai da je u javnosti i te kako zastupljena kritika vlasti na celu sa Vucicem i da nema govora o cenzuri.

  13. Kada se pogledaju naslovi u novinama na ovoj izlozbi, dobije se jasna slika o medijskoj sceni u Srbiji.

  14. Nego, kako je obradovicu i vucicu uspelo da ogade Djokovicu cak i posmatranje Dejvis kupa?

  15. "Ideju za postavku, sredinom juna, dao je mandatar Aleksandar Vučić rekavši da će osnovati muzej apsolutizma i sopstvene diktature… "
    Da li je ovo istina? Da li je moguće??? Otvoreno je priznao da vrši diktaturu??? 21 vek?
    Dajte bre da ga skinemo sa vlasti već jednom!!!

  16. Sve ove bljuvotine i lazi iznose zuti novinarcici.Od nekih politickih nedeljnika kakvi su bili nekada,sada su u ravni sa zutom stampom.

  17. Organizatori su očigledno prezadovoljni sadrzajima svojih tabloida i elektronskih medija. Kakva bi se tek izložba mogla napraviti na osnovu tih sadržaja.

  18. Mnogo tekstova je bilo u kampanji o Vucicu. Sigurna sam da su mnogi tekstovi dezinformacije.

  19. Pogledajte samo te nevine face na fotografiji, pa Devica Marija nije nigde bolje oslikana. Što se izložbe tiče, i baron Minhauzen ima pravo da napravi izložbu.

  20. Pitam se samo jesu li članovi opozicije i njihovih medija prisustvovali izložbi da vide svoju sramotnu kampanju na jednom mestu.

  21. Protiv Vučića sme da se piše i to je sloboda, a za nipošto. Kakvi su to aršini?

  22. Drago mi je sto je gradonačelnik uspeo da se povrati od napada na njega I njegovu decu, čija su koletaralna šteta bile naočare za sunce vernog mu pandura, po sistemu: ““““Oprostiće ti Đura što te tukao““““.

  23. “Aleksandar Vučić, predsednik najjače stranke u Srbiji, postaje centralna meta njihovog organizovanog i detaljno planiranog napada”, rečeno je na početku otvaranja pomenute izložbe." … tačno se vidi koliko je DS imao pune ruke posla … da radi samo jedno … da skine Vučića sa vlasti… a gde su građani Srbije u toj priči?… pa nema ih… e sad nema ni DS-a…. toliko

  24. Nema premijer vremena da se bakce cenzurom medija,ima o pametnija posla od toga,neka pise sta hoce,nije kao da ga zanima!

  25. Nije mi jasno da li se misli i da je opozicija onaj deo medija i njenih analiticara koji non-stop defiluju i permanentno sire udbasko-boljsevicko politicko misljenje(a to znaci,stalno siriti mrznju prema Zapadnim zemljama i njihovim demokratskim tekovinama i promovisati putinovsku Rusiju) jer oni su u koliziji sa zvanicnom vladinom politikom(put ka EU)ili se misli da su opozicija oni koji strateski se i ne razlikuju od zvanicne politike vlade,ali kritikuju pojedine poteze,ili neke njene funkcionere?Meni se cini da je Predsednik Vlade blagonaklon prema prvima(neki ministri kao da pripadaju toj struji) a jako strog prema ovim drugima,tako da se nekad pitam da li je iskren u politickim opredeljenjima,ili su mu to samo takticki potezi .

  26. Kritike na račun vlade i premijera čitam svakiog dana u novinama gde je tu cenzura. Dragim novinarima motiku u ruku pa da vide kako se zarađuje hleb u Srbiji.

  27. Po prvi put jedna vlast sve ono negativno o sebi iznosi pred lice javnosti da uporede da li to stoji ili su u pitanju laži.

  28. A vi i dalje, slobodno pričajte o cenzuri u srpskim medijima! Sada imate i dokaz, sve što je "cenzurisano" možete da vidite na izložbi.

  29. Ideja je zaista dobra…prosto da se vidi sta rade nezavisni mediji!

  30. Baš smo se načitali gluposti i laži od onih žutih, al ništa im nije pomoglo.

  31. Bas ce Vucic da se bavi cenzurom medija kad ima precih posla,kao sto je otvaranje poglavlja!pokazao je da ga nije briga sta ko misli o njemu!Sto podrzavam!

  32. Meni je izložba simpatična, da se vidi da SNS ne sprovodi nikakvu cenzuru.

  33. Ovi su istovremeno i smesni i tuzni. Kao, uostalom, i srbija pod upravom Vucica, Diplome i njihovih sateapa.

  34. Zutaci su izmislili diktaturu da bi skrenuli pažnju sa sebe zbog svojih malverzacija i ostalih lopovluka.

  35. стари доктор наука државног Универзитета kaže:

    "Не пада снег да помори свет, већ да свака зверка покаже траг свој", тако и врли Дејан В-С., нажалост професор Универзитета ( кога и за коју област?-јадо моја, зар да се у ову антипропаганду уплићеш не би ли се изборио за напредовање у номенклатури?).

  36. Sram im da bude ko lose pise o Vucicu, nek sam toliko muci za Srbiju.Tuzno!

  37. Odlična izložba koja direktno dokazuje da cenzure u stvari nema.

  38. Учесници изложбе такође верују да је Иван Стамболић на џогирању упао у јаму са живим кречем, а затим се самоубио и самозакопао.

  39. Ovi novinski clanci su bili najbolja podrska zutima,ali nisu uspeli u svojoj nameri da sruse Vucica i da poljuljaju njegov ugled kako kod gradjana tako i kod stranih drzavnika.

  40. Odlicno,neka list Danas iskoristi svoje istaknute naslove na izlozbi i tako dokaze da nikada nije bio u cenzuri, vec da je pisao i prikazivao sta je hteo…

  41. Sve te eksponate treba kopirati i premestiti u drugu galeriju.
    Samo promeniti naslov " Anus Serbikus ,Lupus demokratikus"

  42. Vidim botovi su vredni od jutros, rade u tri smene kao pravi stranacki pioniri. Pozurili da nas ubede kako je ova degutantna izlozba krunski dokaz da u Srbiji nema cenzure medija. Upravo se desilo obrnutno, ovo je jos jedan dokaz da cenzure ne samo sto ima, nego je sve gora i gora! Da nema ceznure, da napredni vladaju demokratski, ne bi bilo ni takvih naslovnica i tekstova. Ako nema cenzure, gde nestadose neke emisije sa nasih kanala, gde nestadose novinari koji su ih vodili? Kako je moguce da na RTS, PINK, B92 i drugim rezimskim medijima ne mozete godinama cuti nekog antirezimskog gosta, gledati tv-duele kao nekada, ili da Vucic otvoreno odgovara na slobodna pitanja novinara? Na konferencijama za stampu, on se ponasa tako drsko i neprijatno premo opozicionim novinarima (medijima) kao da su bica nize vrste, a recnik mu je kao na pijaci. U ovoj drzavi nema demokratije i slobode vec pune cetiri godine. Da li je iko bio toliko naivan da ocekuje od preobucenih radikala demokratiju i vladavinu prava? Gde su oni mogli da nauce demokratske vrednosti? U SRS nisu mogli sigurno!

  43. Sledeca izlozba neka ima za temu sve lazi rezimskim tabloida o politckim protivnicima i neposlusnim gradjanima! Recimo one lazi kako je Sasa Jankovic ubica, kako Pajtic krade pare od bolesne dece (Vucic je pokrao pare od stotina hiljada penzionera i radnika u Srbiji) itd. Da vidimo sta na to imaju da kazu ovi sa slike, kao i njihovi komicni jurusnici, poznati pod imenom – botovi. Kazu nema ceznure, a u medijima nikom ne moze da pojavi osim njihovih. Da nije Danas, N1, Slobodne Evrope i jos nekih medija, ne bi znali sta se desava oko nas, ne bi znali istinu!

  44. Jel to Dejan Vuk Stankovic iz Fonda za otvoreno drustvo presao u SNS?

  45. Velike medijske slobode su i doprinele tome da pojedinci ne prave razliku između tih sloboda i njihove zloupotrebe, pa zato i imamo sve te neukusne slike i tekstove, koje svakog normalnog građanina ostavljaju bez komentara.

  46. Po prvi put jedna vlast sve ono negativno o sebi iznosi pred lice javnosti da uporede da li to stoji ili su u pitanju laži.

  47. Оно као, ,,диктатура организовала изложбу да би себе бранила"! Да је била диктатура, нико од ових који се ,,боре" против ,,диктатуре", не би данас имао прилику да се експонира у ,,цензурисаним училима јавности". Пре би се рекло да изложба говори о лицу и наличју данашње Србије…

  48. Mislim da svako moze reci sta ima i da se ne moze govoriti o nikakvoj cenzuri,a to sto nekome smeta neka vlast njihov problem.Demokratija je vladavina vecine,a ne svih.Naviknite se na to umesto sto vredjate svoje zemljake .

  49. Ту је и мали доктор наука Мали – неко му је цензурисао слово ,,Џ" латиницом – још не зна како се пише 🙂

  50. Podrzavam inicijativu da se odrzi ova izlozba jer ona jeste dokaz da u Srbiji nema cenzure.

  51. Ova izlozba je bas dokaz da sloboda medija postoji samim tim koliko je napada bilo na premijera to nemoze da se ospori !

  52. Cenzura u danasnjoj Srbiji apslutno ne postojio. U minulim godinama je i bilo . Ali položaj i sloboda medija zavisi u najvelikoj meri i od njih samih!Postoje mediji koji su uvek uz vlast sto je i normalno . Takođe , postoje izraziti promoteri pojedinih stranaka , bez obzira da li su vlast ili opozicija . Neutralnih skoro da i nema ! Pa se tako kategorija gde spada koji medij odredjuje od volje njihovog vlasnika i izvora finansiranja.

  53. Izlozba je ogledalo svih potpisanih ispod objavljenog clanka ili fotografije.

  54. Vreme je da se mediji prestroje i shvate gde su odveli novinarstvo, kako su izgubili etiku i kodeks i postali najkorumpiraniji deo našeg društva.

  55. Ovo je muzej koji je prvi put u Srbiji organizovan, urednici trebaju da vide svoje tekstove, a građani da se uvere sami da u Srbiji ne postoji cenzura. Po prvi put građani u istoriji pisanih medija mogu da vide ovakvu jednu izložbu ,a urednicima da bude drago, da se njihovi listovi nalaze u muzuju. Ne razumem čemu kritike, kada su naprednjaci izložili njihove listove, treba da im bude drago ,jer se i besplatno reklamiraju u jednom muzeju ,nijedan časopis nije izostavljen .

  56. Za vreme vlasti Borisa Tadića i Bojana Pajtića vladao je medijski mrak i ništa nije smelo da se piše protiv njih.I sada mnoge novine ne objavljuju ako je nešto u korist Aleksandra Vučića i SNS.Znam da ni ovaj moj komentar neće biti objavljen , to vama ide na dušu i nek vam služi na čast.

  57. Ovoliki broj botova zapravo pokazuje i dokazuje da je cenzura zarazna.Sa medija prelazi na mozak.

  58. Ovaj muzej je pravi nacin da se pokaze koliko u Srbiji uetvari nema cenzure i koliko novinari pisu sve i svasta, a da ih pritom niko ne dira. Pravi dokaz prezentovan na pravi nacin.

  59. Cenzura u Srbiji ne postoji, sto je i dokazano izlozbom "Necenzurisane lazi".

  60. Pa iskoristite ih,ali vas niko ne napada za cenzuru ,a Vučića napadaju i on je samo prikazao tu "cenzuru" !?

  61. Vrhunac genijalnosti, posle ove izložbe ne mora više ništa da rade.

  62. Uzmi reseto i stavi psenice u njega,pocmi resetati i sitno seme ce ispast a krupno ostati u resetu.Takoje i sa cenzurom,reseta se i sitne vesti o politicarima se objave ,dok krupne ostaju kod resetara.

Ostavite komentar


Politika

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore? 8

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore?

"Sedamnaestog decembra su održani parlamentarni izbori za koji je veći deo opozicije rekao da su neregularni, i uz žalbu Ustavnom sudu, zahtevao njihovo ponavljanje. Naravno, uz promenu izbornih uslova baziranu na primeni preporuka ODIHR-a", piše Dragan Đilas, poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde u autorskom tekstu za Nova.rs, koji prenosimo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.