Na čemu se Ramuš Haradinaj zahvalio Aleksandru Kasanofu? 1Foto: Beta/AP Photo/Michael Corder

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je, tokom razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandarom Kasanofom, da su američko vođstvo i angažovanje neophodni za napredak Kosova ka evroatlantskim integracijama.

Haradinaj je putem Fejbuka naveo da je u Stejt departmentu na sadržajnom i prijateljskom razgovoru sa Kasanofom diskutovao o političkim dešavanjima na Kosovu.

„Zahvalio sam gospodinu Kasanofu, američkoj administraciji i Ambasadi SAD na Kosovu za maksimalnu posvećenost i podršku Kosovu. Na sastanku sam istakao potrebu za dugoročnim ugovorom koji ima za cilj ubrzano članstvo Kosova u Nato, jer je ovo vitalni korak za garantovanje bezbednosti i trajnog mira u regionu“, naveo je Haradinaj.

Kako je istakao, članstvo Kosova u Nato bilo ni zajednička pobeda Kosova i SAD.

„Postignuća Kosova od 90-ih, uključujući oslobodilački rat i proces izgradnje države, ostvarena su u bliskom partnerstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Čak bi i članstvo Kosova u Nato trebalo da bude zajednička pobeda“, zaključio je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari