“Na današnji dan 1944. Zaječar je oslobođen, a sada smo pod okupacijom domaćih izdajnika”: Deo opozicije u Zaječaru se udružio 1Foto: M: S. / Danas

Deo opozicionih partija u Zaječaru potpisao je danas sporazum o zajedničkom političkom delovanju. Obavezali su se na črvršću saradnju, a nastupiće pod imenom “Ujedinjena opozicija Zaječara”.

Predstavnici Grupe građana “dr Dejan Krstić“, “ZAokret“, “Montoja i pravednici“, kao predstavnici Narodnog pokreta Srbije i Gradskog odbor stranke “Zajedno“, potpisali su danas u Zaječaru sporazum o zajedničkom političkom delovanju.

Zajednički cilj je kažu “smena aktuelne vlasti u Zaječaru”. U sporazumu koji su potpisali piše da svaka članica koalicije ne gubi pravo samostalnog delovanja, ali dve ili više članica ne mogu delovati zajedno bez saglasnosti svih ostalih grupacija, a što se proširenja koalicije tiče, odlučivaće se konsenzusom.

Uglješa Đuričković, ispred Zaokreta, kazao je je da među potpisnicima sporazuma postoje različitosti, ali da su se okupili oko zajedničkog cilja, “da Zaječar naprave boljim mestom za život”.

„Mi smo razliciti po senzibilitetu, po karakteru pojedinačno i po ideologiji kao grupacije, ali postoji jedna stvar koja nas povezuje, a u to duboko verujem, a to je dobra namera, i želja da ovaj grad bude jedno normalno i lepo mesto za život. Svesni smo i ko nam je protivnik, koliko je opasan i na šta je sve spreman, ali nas spaja prosperitet Zaječara”, kazao je Đuričković.

Prema rečima Dejana Krstić, 7. septembar je simbolično izabran za potpisivanje sporazuma, jer je taj dan 60 puta u gradu slavljen kao Dan oslobođenja, a “oslobođenje nam treba i danas, od štetne vlasti”.

„Zaječar ima opozicioni potencijal, ali glasači su nekoliko puta prevareni, sa Ničićem i Ristovićem. Ovo je prava opozicija, koju povezuje istinska želja da se u Zaječaru živi bolje, a ne politikanstvo i lični interesi. Na današnji datum naš grad je 1944. godine oslobođen u Drugom svetskom ratu, sada smo pod okupacijom domaćih izdajnika, želimo da oslobodimo ovaj grad od njihove oligarhije i štetnog delovanja koje nas može koštati i postojanja našeg Zaječara“, objasnio je Krstić.

Predsednik GG “Montoja i pravednici“, Dragan Stamenković, poručio je da lično garantuje da niko iz koalicije „Ujedinjena opozicija Zaječara“ neće „preleteti u SNS“ i izigrati volju građana, kao što je se to u Zaječaru više puta dogodilo.

„Ono što budemo predstavili u zajedničkoj kampanji pred izbore, toga ćemo se držati i nakon izbora, nikada nećemo izigrati volju građana. Imali smo Boška Ničića koji je glumio opoziciju, Nenada Ristovića koji je sada poslanik ispred SNS, Nelija Nikolića koji se borio protiv SNS, a sada su sa njima zajedno u gradskoj vlastiImali smo i „česmare“ koji su takođe ušli u SNS. Odgovorno tvrdim da niko od nas tako nešto neće učiniti“, poručio je Stamenković.

Oni su najavili da uskoro kreću sa još aktivnijim političkim delovanjem, a uskoro očekuju i proširenje, sa novim članovima i ljudima koji iskreno žele da se bore protiv aktuelnog režima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari