Na današnji dan pre 16 godina ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić

Ostavite komentar


  1. U trenutku kad je ubijen dr Zoran Đinđić, ugašeno je svetlo u Srbiji i tama je sve dublja i dublja. Nadam se da će protesti doneti promene.

    1. Milena, pravo u centar, bravo za komentar! Svaka moja dodatna reč bi bila suvišna, još jednom bravo za komentar!

  2. Zamislimo scenu: vucic i ministri sa sve „predsednicom vlade“ ,polazu venac i krecu u „setnju za Zorana“ !!!!! Fiuuuuuj !!! Jos ako odrzi “ prigodan“ govor……fuuuuj,bljaaaaak !!!

  3. Logično , od tada sve je naopako. Narod koji posle ratova i teških zločina ubije i pemijera nema šta da trazi nigde.
    Počivaj u miru Zoki.

  4. Velika je bila čast poznavati Zorana. Šteta, ogromna šteta za porodicu i sve nas. Neka počiva u miru.

  5. Da li ima ikog ko jos veruje da je Zemunski Klan samoinicijativno izvrsio atentant?

  6. re: Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije

    Nije samo „na današnji dan pre 16 godina ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić“ nego je to bio atentat na Vladu Srbije, jer su nakon atentata na njega, u vrhu vlasti svi nakon njega bili popustljivi i lako napuštali vlast, osim današnjeg vođe SNS-ovaca!

    1. Dobro je da si svoj nick napisao malim slovima. Pogodio si – ne zasluzujes velika slova.

    2. Taj izdajnik je jedini političar koji je srpskom narodu uspeo nešto da vrati za zadnjih 30 godina. To je pet kilometara širok pojas kopnene zone bezbednosti oko Kosova. Ali pored toga on nije bio mudar političar. Posle pobune crvenih beretki u jesen 2001. je morao da siđe sa vlasti i prepusti je pravom patrioti Vojislavu Koštunici, koji je prirodan saveznik patriotskih stranaka kao što su SPS i SRS, što je jasno dokazao koalicijom sa ovim strankama 2008. godine . Tako bi narod mnogo ranije video pravo lice patriotizma koje upravo danas gledamo.
      Rezultat : Đinđić bi bio živ i mogao bi da se vrati na vlast najdalje do 2008, godine u Srbiji , prethodno zasićenoj patriotizmom . Ovako je narod dobio pravu , punu, patriotsku vlast tek 2012. godine , koja je posle nepunih godinu dana potpisala Briselski sporazum u kome se obavezala da će priznati Kosovo ( tačka 14 ), i narod će definitivno uskoro jasno videti kakvog je kvaliteta patriotizam SRS-a, SPS-a i raznih Vulina, kada ta „tajna“ Briselskog sporazuma izađe na videlo.

      1. Koštunica patriota? E taj tvoj „nikad obavešteni“ je i bio na vlasti, što je velika nesreća. A i on ima veze sa Đinđićevim ubistvom.

  7. Ubijen je Oliver Djindjic, pardon Zoran Ivanovic, ili Petar ili Stambolic, ili Curuvija , pardon ili svi pni koji su bili saborci na putu naseg Psihopredsednika .

  8. Kao ucesnik SVIH DEMONSTRACIJA od 9. Marta 91, pa do 6. Oktobra 2000., ne vidim razlog, niti povod za glorifikovanje Z. djindjica.
    Sve sto je ostalo iza njega, je veza (uz pomic CEDE) sa kriminalom.
    To ga je na kraju kostalo zivota.
    NECU zaboraviti njegovu poruku sa Trga republike, citiram „KOME SE NE SVIDJA OVA DRZAVA, NEKA TRAZI DRUGU“.
    Za tako nesto sam bio u godinama, ali moja deca, i jos 300.000 mladih su na svu srecu shvatili poruku, i na vreme pobegli iz ove ZEMLJE LUDAKA.
    UZELI SU SUDBINU U SVOJE RUKE.
    HVALA BOGU.

  9. Još ne znamo ko je pored Djindjića radio za BIA a i SzS kaže da će lustrirati samo one koji su se ogrešili o ljudska prava a ne celu BIA to jest njihovu mrežu saradnika koja je pravila propagandu protiv Djindjića (da je izdajnik, kriminalac, itd) a propaganda jeste bila priprema terena za ubistvo. Samo otvaranje svih dosijea i promena BIA i njihove mreže može dovesti do promene sistema jer oni jesu sistem, ima milion i po saradnika BIA po Srbiji. SzS odbija to da uradi, jer kad bi se otvorila dosijea, saznalo bi se ko od njih spada u saradnike BIA. Osim toga, još ne znamo da li je Marko Milošević naručio i platio ubistvo Djindjića.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.