Koalicija Ujedinjena Srbija predala je izbornu listu "Marinika Tepic - Ujedinjeni za pobedu Srbije"foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu liste „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“, u subotu. Ova izborna lista nalazi se pod rednin brojem pet, a na njoj se nalaze devet kandidata iz Timočke krajine.

U subotu je proglašena lista „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“ koju su podneli  Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM-VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, USS „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.

Među 250 kandidata, koliko se nalazi na ovoj listi, devet su iz Timočke krajine, a najbolje plasirana je Irena Živković, predsednica GrO SSP Bor, koja se nalazi na 47. mestu.

Na 57. mestu nalazi se Zaječarka, profesorka sociologije Dragana Rašić iz Demokratske stranke, dok je Dragan Marković, iz Narodne stranke u Boru na 94. mestu.

Goran Kalčević, advokat i predsednik GrO Narodne stranke u Zaječaru, nalazi se na 98. mestu, a Janko Nikolić, penzioner iz Majdanpeka i predsednik Vlaške stranke, nalazi se na 112 mestu.

Krsta Stanković Njenulović, predsednik OO Narodne stranke u Negotinu, nalazi se na 122 mestu, a Slavoljub Tomić iz SSP-a u Zaječaru na 130, dok je Miloš Milošević, predsednik OO SSP Negotin na 181.

Deveti kandidat iz Timočke krajine je Dalibor Stanojević iz Knjaževca, koji se nalazi na 201. mestu.

Slogan te koalicije u kampanji je „Promena iz korena“, a potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je prva na listi za parlamentarne izbore.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari