Na prijemu kod Vučića u Njujorku i Grenel i Kasanof 1foto FoNet/Instagram

Aleksandar Vučić, predsednik i delegacija Srbije, završili su 26. septembra uveče svoj višednevni boravak u SAD, i učešće na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, prijemom povodom izlože Ekspo 2027.

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, stalna misija Srbije pri UN, organizovala je prijem „Srbija iza budućnosti“, kojim je svetskim zvaničnicima predstavila predstojeću izložbu Ekspo 2027, preneo je RTS.

Na prijemu su prisustvovale brojne strane diplomate, ali i predstavnici američke administracije, među kojima i zamenik pomoćnika državnog sekretara za Zapadni Balkan Aleksandar Kasanof, bivši specijalni izaslanik bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, ali i predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova, navodi se.

Na prijemu kod Vučića u Njujorku i Grenel i Kasanof 2
Printskrin RTS

Na prijemu je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Srbija zemlja koja ekonomski najbrže raste, uz razvoj informacionih tehnologija, a želi da prednjači i u razvoju veštačke inteligencije i u biotehnologijama.

Vučić je prethodno u uživo uključenju za TV Pink, najavio da će se po povratku u Srbiju, posle kratke pauze, zaputiti na rođendan bišveg češkog predesednika Miloša Zemana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari