Na severu Kosova mirno, građani zbog neizvesnosti okupljeni u grupama

Ostavite komentar


  1. Što ne bi bilo mirno? Došla policija, pohapsila osumnjičene za razna krivična dela, otišla, pa šta. To i jeste posao policije. Da hapsi osumnjičene za razna krivična dela. U čemu je problem?

    1. problem je 30-tak godina narastaja kompleksa koji ‘brani srpski narod’..a u ime odbrane znamo sta se desilo 90-tih…fuj fuj i fuj…tumornoj politici

    2. akažu da već decenijama kriminal cveta na Kosovu. Droga, naoružanke, pranje novca…. i tu se, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, Srbi i Albanci su ortaci……

      1. Morate biti precizni. Opis koji ste dali, odnosi se na sever Kosova.
        Zahvaljujuci politicarima iz Beograda, tamo je stanje kao na divljem zapadu. Oni koji dodju u sukob sa zakonom, sklone se u majku Srbiju. Ostale policija Kosova privede redu u rekordnom roku.

    3. A zašto bi na teritoriji Srbije policijske akcije sprovodili pripadnici narko klana??!! Obradović je u pravu, dogovor Vučića i Tačija da bi opravdao priznavanje nezavisnog Kosova.

    4. Problem je o tome da pripadnici nebeskog naroda imaju ‘Carte Blanche’ za sve zivo jer se oni kriju pod velom nasilja. Sa god ti uradis privileganom on ima da bude nezadovoljan jer ne moze da prihvati da ga neka niska nacija njega hapsi. Oni su kao beli medvedi, njih prosto moramo da pustimo da ruse i blokiraju sve zivo. Sve komsijske drzave imaju probleme sa belim medvedima. Oni trebaju da razume da se samo upotrobljavaju za lose ciljeve jer na kraju oni su ti koje popuse.

  2. Jel ste mogli neki blazi naslov da stavite??? Nigde nema maltretiranja rusenja bojeve municije terorizma? Svaka vam cast.

    1. Opasniji su bikovi koji stoje, koji bacaju zemlju a peda im na vrat, bikovi kojima glava sluzi za sisanje I jednom mesecno da je operu, bikovi koji nista ne shvataju, kojima zjukele ispiraju mozak i bikovi ciji je zivot za jednokratnu upotrebu i kao ovce idu na zaklanje? Dobro je sto si bik koji sedi? Takav bik kad ustane onako izbezumljen I blesav je opasan za okolinu i sve sto je na njegovom vidiku?

    2. Av spasio planetu od treceg svetskog rata, Zapretio migom iznad pazara, albanci se uplasili, pohapsili srpske kriminalce i vratili se kuci, Tramp i Putin sazvali hitno vece sigurnosti i nagradili naseg precednika medaljom za mir.

  3. Opasniji su bikovi koji stoje, koji bacaju zemlju a peda im na vrat, bikovi kojima glava sluzi za sisanje I jednom mesecno da je operu, bikovi koji nista ne shvataju, kojima zjukele ispiraju mozak i bikovi ciji je zivot za jednokratnu upotrebu i kao ovce idu na zaklanje? Dobro je sto si bik koji sedi? Takav bik kad ustane onako izbezumljen I blesav je opasan za okolinu i sve sto je na njegovom vidiku?

    1. Zar to nije rekao General Kaster kad ga je Bik koji sedi lupio tomahavkom u celo?

  4. Stvar se ili resava ili se od nje dizu ruke, jedini plan je sledeci:
    1. Svi Albanci koji imaju dokumenta tzv. Kosova ili su bilo kakvi nosioci bilo kakve vlasti, ukoliko se nadju na teritoriji Srbiji, automatski uhapsiti i poslati na kaznu od 25+ godina zbog rusanja Ustavnog porekta i oruzanu pobunu.
    2. Sve strance sa tzv Koovskim pecatima hapsiti zbog ilegalnog prelaza granice (kao Ukrajinci).
    3. Blokirati sav tranzit robe, usluga i ljudi ka i od KiM
    4. Zabraniti prelet svih aviona, izaci iz svih institucija i svih sporazuma.
    5. Proglasiti KiM okupiranom teritorijom i u tom skaldu se ponasati.
    6. Krenuti odlucnu akciju uredjivanja sitacije u Presevu i Bujanovcu.

    ili
    potpisite predaju.

    1. Slobo je jednom pokušao sličnu akciju. Imao je mnogo jaču vojsku, i mnogo, mnogo slabijeg protivnika nego što ima Vučić. Nije se isplatilo onda. Kako zamišljaš da uspije danas? Komentare čitam da bih shvatio psihu ljudi. Ovo nikako ne mogu da shvatim.

      1. Ponoviću opet. Sve su to posledice 5okt revolucije koje su nesagledive i beskonačne

    2. E sad si me na smrt uplasio.Sav se tresem.Jadna ti majko i tebi tvojoj pameti.Sta mislis kako bi Albanci na to odgovorili???Istom merom normalno.Koliko ima po Kosovu srpski automobila srpskih gradjana gde bi oni trebalo da idu ??Da se sele??Ni po koju cenu.To so ravnopravni gradjani Kosova.Ne treba nikoga provocirati samo sto se tebi hoce.A uostalom Albanci uglavnom izbegavaju Srbiju.

    3. Mi svi znamo sta ste vi u stanju da uradite neduznim ljudima. Zato daleko vam kuca od nas pustite nas na miru da zivimo i ubijajte se medju sobom posto nemate vise koga da ubijate.

  5. Sada ce pro albansko glaaklo u Srbiji list Danas da napravu spin tekst o zlim Srbima ba severunKosova i pistenim Rosu jedinicama,koji teeba da tkuku i maltretiraju sve te zle Srbe.Nadam se da.ce.se.Srbija prvo izboriti sa.petom kolonom u samoj Srbiji.

    1. Pa ima li vece pete kolone od vas i vasih vodja. Ja ne znam da li je ikad u Srbiji neko izgubio vise teritorija dok je bio na vlasti. Vi kao da imate panj izmedju usiju. Da, da, kriva je ta Srbija koja dobija, po vama 10 % na izborima, a nije ona koja dobija 60% i vlada svime i svacime. Da te samo podsetim ta peta kolona koju pominjes je uve ona opcija koja je vladala u vreme dok je cinila izdaju. Ne mozes biti peta kolona ako nemas nikakvu moc odlucivanja i uticaja na dogadjaje.

    2. Obrati se Vučiću za časove srpskog jezika jer ja ništa ne razumem a živim 60g u Srbiji.

  6. Шта више возају овај напаћени народ Вучић & Co. ?

  7. Kakve veze ima Dodik iz Bosne sa Kosovom. Mogli su za misljenje (umesto njega) da pitaju i nekog iz Moldavije, isti bi efekat bio.

  8. Kosovska policijska služba (KPS) saopštila je da je tokom današnje akcije sprovedene na širom Kosova uhapšeno 19 pripadnika KPS-a i devet građana različite nacionalnosti.

    Uhapšeni su Krsto Subotić, Milja Milenović, Biljana Nedeljković, Veroljub Dmitrović, Dejan Spasojević, Božidar Milosavljević, Zvezdan Spasojević, Oliver Kuzmanović, Ana Bišević Barać, Jasna Dorović, Zejnel Bahtiri, Ramadan Rustemi, Ali Plana, Albert Mađuni, Rešat Kući, Besim Merovci, Abdurahman Hodžić i izvjesni Izet čije prezime nije saopšteno.

    Od njih 19 uhapšenih pripadnika KPS-a, devetoro je već saslušano u Policijskom inspektoratu u Ajvaliji kod Prištine i određen im je pritvor od 48 sati.

    1. Nije KPS nego samo KP to jest Kosovska Policija.Ko sto rece uhapseni su osumnjiceni za krivicna dela.Ako su nevini blago njima a ako nisu tesko njima.
      Izgleda da kriminal nema nacionalnih barijera.

  9. Da sutra EU kaže pomirite se i svi ulazite zajedno u EU svi bi se pomirili.Evropa neće ni jedne ni druge i to je ovde problem.Djavola bi onda narod zanimale granice.Ovako,beda sirotinja,korupcija,bezvlašće.Super teren za sve vlasti od bombardovanja naovamo da nas čerupaju sve gore i gore.

  10. Ti okupljeni građani znaju da su i Srbi sa severa Kosova. , pa i s vučićeve tzv. „srpske liste“, uključeni u teški organizovsni kriminal sa Albancima na Kosovu.
    Nevolja je što vučić patriotizam poistovećuje s kriminalom i u Srbiji i na Kosovu. I Srbija i Kosovo su države koje vode mafijaši.

  11. Vucicu nisu samo serbi i bosnjaci uhapseni ima i albanci nemoj nama da lazes 11 serbi 4 albnci i 4 bosnjaci necemo vise da jedemo tvoi lazovovi

  12. 100 puta ponovljen laž je postala istina. svi se „brinu za sever“, a „jug“ ispod Ibra gde živi više Srba nego na „severu“ ali nisu u većinskim zajednicama“ niko i ne pominje, iako im „rosu“ ne samo „upada“ nego šeta paradira, prolazi i vozi se svaki dan pored dece i pored kuća. I kad se sve sabere kosovska policija uhapsila svoje kolege kosovske policajce. Niko ne pita šta će Srbi u „kosovskoj policiji“ koja je policija „države kosovo“ koju „ne priznaje“ ni Vučiić ni vlada ni skupština ni „srpska lista“ koja učestvuje u radu „skupštine države kosovo“ i „vladi države kosovo“. Vučićeva administracija se poaša kao dete koje se uenredilo ali tvrdi da „nije“

    1. E tako sestro dobro si rekla. Jel ne bese celo Kosovo nase sta je sad ovo samo oko severa?

      1. Ne radi se samo o kosovu,posledice 5okt revolucije su nesagledive i beskonačne i po srbiju.

        1. „posledice“ su ostale samo onima koji su sprečeni da dalje ubijaju, hapse, prebijaju, pqačkaju i izdaju Srbe u ime Broza, Miloševića, Vučića, Šešelja, Nikolića, Dačića, Trajkovićke, Gojkovićke, Vulina, Tabakovićke. Pa celo društvo pre petog oktobra na okupu opet, ali nema više stanova za pljačku pa da i „simpatizeri“ budu zadovoljni izdajom.

  13. Radikalsko pozorište u naprednjačkoj režiji.Toliko naivno da je i malom Đokici jasno da su ovo sve sinhronizovane akcije obe strane kako bi već jednom završili legalizaciju kapitulacije!

    1. Kapitulacija je legalizovana pre 20 godina nego niko nema smelosti to da kaze.Ako dve vojske potpisu neki sporazum a posle toga jedna od njih napusta odredjenu teritoriju to je kapitulacija .Jednostavno ne postoji neki drugi pojam.

      1. Postoji slika iz novina kad nas oficir dolazi na noge u šator glavno komandujućem btitanskom generalu. Isto se desilo u Nemačkoj kad su generali Vermahta došli u šator britanskog generala 08.05 .da potpišu kapitulaciju.

      2. Nije sramota kapitulirati pred najačom vojnom alijansom. Ali nije trebalo ni „ratovati“. Jer oni koji su svojom idiotskom politikom „niko ne sme da vas bije“ „u svaku bitku ulazimo i pobedićemo“ „sfrj se može raspasti samo u krvi“ „klaćemo tupim kašikama“ „ubijaćemo 100 muslimana za 1 srbina“, su upravo ti koji su rešavali „politička pitanja“ prebijajući i ubijajući građane studente novinare i političke protivnike, su bili nesposobni da naprave politički kompromis. pa iako su pogazili referendum, kapitulirali predali teritoriju i Srbe, te je hiljade Srba ubijeno posle i proterano, su „pobedili mirom“ jer da su kapitulirali bili bi izdajnici, što bi značilo da je narod izabrao izdajnike iz 1999 od 2012 da „spase kosovo“ od „izdajnika tadića“ Jasnije ?

      3. pa to mili moj…pa onda opet…mozda se to nije ni desilo…nismo mi krivi ni za sta…sta sam rekoooo…
        pa mili moj…agresivno ponasanje…pa napustio kucu..

  14. Негде сам чуо да је наређена пуна борбена и „бојева“ готовост.За ову другу први пут чујем.Биће да је борбена са ћорцома а ова друга са оним другим.Ипак, све испаде ЋОРАК.

    1. Nas su u rat poslali sa ne ispravnim topovima, sami smo kupovali baterije za sredstva veze. Topove smo opravljali na položaju iako su doneseni iz magacina kao ispravni.

  15. Ponoviću opet. Sve su to posledice 5okt revolucije koje su nesagledive i beskonačne

  16. Srbi posle izgubljenih ratova devetesetih, ponasaju se isto kao nemci posle izgubljenog prvog svetskog rata, misle da su im svi krivi ,da im je ucinjena nepravda, svi znamo sta se iz toga izrodilo, fasizam, nacizam i drugi svetski rat.

    1. ….i podela zemlje
      Ratne reparacije
      Kontrolisanu vojsku za pola veka
      Zabranu proizvodne teskog naoruzanja za 50 godina ……

    2. Velika Srbija opet u miru nakon neuspjesnih ratova – samo napuhanih balona Seselja, Mladica,Dodika, Karadzica, Irineja, Dacica I mulja iz beogradskog pasaluka.

    3. Deplasirana ti je ta antiSrpska propaganda. Nacizam je nastao još 1928 u Drezdenu kada su „jugoslovencik komunisti“ promenili dresove u nacističke (nacional socijalizam) i pozvali slovence, hrvata, mađara, bugare, šiptare, natogorce, i „srbe“ (da pomognu) da se stvore nacističke države i oslobodi „srpske hegemonije“. To su tek ostvarili posle pada nemačkog nacizma a stavanjem novog nacizma zvanog NATO. Brozovi nacisti su podelili Srbe u naci-drežavice stvarawem „nacija“ „makedonaca“ „kosovara (šiptara)“ „natogorcaca“ „muslimana od turaka i poturica“, „vojvođana, te su Srbi podeljeni u 7 naci državica da budu manjina za nastavak etničkog čišćenja („kolonizacijama“) majorizacijom, ekonomskim proterivanjem i na kraju ubijanjem i fizičim proterivanjem. Saradnici nacista iz dva rata slovenci, hrvati, turci, mađari, bugari, šiptari, natogorci i Brozovi fašisti u gulagu „srbija“ su učinili sve da unište i rasprodaju Srpski narod do 2000, kada su „pali sa vlasti“, ali seu se brzo povampirili zahvaljujući glasovima Brozovih fašista, nacista i njihovih potomaka. Srbi nisu vodili „ratove“ samo su izbegli genocid, jer su ustaše, džihadisti – mudžahedini napravil itaktičku grešku kada su počeli da ubijaju Srbe, da zbog ekonomskog pritiska u hrvatskoj i bih većina vojnih lica i policajaca su bili Srbi, koji su iskoristili prednost na početku napada na Srbe, ali bez pomoći od Miloševićevih fašista, nije im bilo spasa. Ceo „srpski“ fašizam je bio uperen samo protiv Srskoskog naroda od 1928-2000 i od 2008-„doživotno“. Prema tome ništa ovo što „vučić radi“ nije novo to je samo nasleđeno od 1928-2000

      1. Vesna Rovcevic nemam vremena niti zivaca da vam temeljno odgovaram ali iz svega gore navedenog proizlazi da ste vi bili i ostali najveci remetilacki faktor u ovom delu balkana.

  17. Okupljanje obavili kriminalci, ubice, mafijaši. Njima odgovara da sever bude bez policije, vojske.

    1. Svi Srbbi na „severu“ su to što ti tvrdiš. Sve ih poznaješ lično?

  18. Problem je u tome što država najverovatnije koristi mafiju da sačuva sever Kosova u slučaju da dodje do napada Albanaca, u šta sumnjam, jer naše legalne snage ne smeju da intervenišu., pa tako i kriminal cveta, onako usput. I opozicija je koristila mafiju 5 oktobra 2000 godine u slučaju da dodje do oružanog sukoba sa Miloševićevim režimom.

Ostavite komentar


Politika

Munib Mujagić izabran za predsednika Opštine Sjenica 10

Munib Mujagić izabran za predsednika Opštine Sjenica

Skupština Opštine Sjenica izabrala je danas Muniba Mujagića iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) za novog predsednika Opštine, a za njegovog zamenika Radišu Kneževića iz Socijalističke partije Srbije (SPS), objavio je večeras radio Sto plus.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.