Nacionalni konvent o EU podržao Cicvariće 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji danas je izrazio podršku svojoj članici Užičkom centru za prava deteta i njegovom osnivaču Radovanu Cicvariću, koji je meta napada predstavnika Srpske napredne stranke zbog podrške njegovog sina Pavla skupovima Srbija protiv nasilja.

Od Ministarstvo unutrašnjih poslova, Zaštitnika građana i nadležnog tužilaštva je Nacionalni konvent zatražio da reaguju i pruže odgovarajuću zaštitu porodici Cicvarić.

Užički centar za prava deteta je organizacija koja u skladu sa propisima Srbije realizuje svoje ciljeve, učestvovala je u unapređenju pravnog okvira i rada institucija iz oblasti zaštite prava deteta i doprinela procesu evropskih integracija Srbije, naveo je Nacionalni konvent.

Konstatovano je da posebno zabrinjava što je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović iznosio neistinite i parcijalne podataka o radu Užičkog centra za prava deteta.

Nacionalni konvent o EU poziva nosioce javnih funkcija da se uzdrže od retorike koja može dovesti do podrivanja poverenja u rad velikog broja kredibilnih organizacija civilnog društva kao važnih aktera svakog modernog demokratskog i evropskog društva, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari