NADA: Negiranje krivice Zorane Mihajlović za stanje u EPS-u je neumesno i neprimereno 1Foto: M.S.

Iz koalicije Nacionalno demokratska alternativa (NADA) danas je saopšteno da je negiranje krivice od strane ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović za katastrofalno stanje u Elektroprivredi Srbije (EPS) „u najmanju ruku neumesno i neprimereno“, s obzirom da je u postojećem Zakonu o ministarstvima, ministarstvo koje ona vodi odgovorno za rad javnih preduzeća koja obavljanju delatnost proizvodnje električne energije.

U saopštenju koalicija NADA navodi da kriza u okviru EPS-a nije zaustavljena na vreme jer nije bilo reakcije iz resornog ministarstva, iako je to njihova zakonska obaveza.

„Dakle, jasno je svakome da je po zakonu, za ovakvo stanje u EPS-u, direktno odgovorna ministarka jer nije učinila apsolutno ništa, sve dok se nije desila velika havarija i dok sistem nije bio potpuno urušen. Ideja da Srbija postane isključivo uvoznik električne energije je veoma opasna za budućnost Srbije a iz današnjih rezultata i stanja u EPS-u postalo je očigledno da je ministarka počela da je sprovodi u delo. Svaki rezultat u poslovanju EPS a, smanjena proizvodnja električne energije, potreba za uvozom struje, dug od 177 milijardi dinara, neizvesnost oko potencijalnih restrikcija ukazuje na to“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari