NADA podnosi krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i SNS zbog prevare i lažnog predstavljanja 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Koalicija NADA saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

„Vladajuća stranka ovih dana služi se nezapamćenom manipulacijom i prevarom, pozivajući telefinom naše pristalice, pre svega potpisnike izborne liste naše koalicije u kojem se lažno predstavljaju da zovu iz kol centra POKS i Novog DSS i iznose neistine da smo u predizbornoj koaliciji sa Draganom Đilasom. Osim ovoga, iste ljude zovu dnevno po nekoliko puta, ne bi li kod njih izazvali gnev da ne glasaju za nas“, kaže se u saopštenju koalicije Nada.

Dodaje se da će ova koalicija protiv osoba koje se lažno predstavljaju podneti krivične prijave zbog krivičnog dela lažnog predstavljanja i prevare iz člana 208. i 329. KZS, kao i zbog neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka, a protiv Aleksandra Vučića zbog podsticanja krivičnog dela.

„Ova kampanja će ostati upamćena kao najprljavija koja se ikada vodila zahvaljujući SNS, koja osim lepljenja plakata sa fotomontažama mog lika, zove i naše članove lažno se predstavljajući kao da poziv stiže iz naših stranačkih centrala. To što Aleksandar Vučić radi, koristeći državne resurse je kukavički, podlo, podmuklo i najbolje govori o karakteru njegove vladavine, ali i njegovom strahu da ostane bez vlasti. I zbog toga su, između ostalog, potrebne korenite promene kako bi povratili normalnost u naše društvo, jer ovakvo ponašanje nema više nikakve veze sa višepartijskim sistemom i demokratijom, ali ni sa viteštvom“, izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

A Vojislav Mihailović, lider POKS-a ističe da svaka nova kampanja donese neki novi izum i prljavštinu vladajuće stranke, ali ovim da zovu naše članove njihovi ljudi lažno se predstavljajući i govoreći neistine, prevazišli su i same sebe.

„Njihova potreba da se koriste tako prljavom metodom borbe protiv političkih neistomišljenika, dovoljno nam govori u kakvoj su panici od gubitka vlasti i privilegija. Ovim je Aleksandar Vučić potvrdio da je običan prevarant, manipulator i nečastan čovek. Stvorio je takvu klimu u društvu da je sve dozvoljeno i moguće, pa i najnečasnije radnje“, navodi predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari