NADA: Upad kosovske policije ima cilj da zastraši Srbe pred izbore 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), osudila je današnju akciju kosovske policije na severu i ocenila da je ona usmerena na zastrašivanje kosovskih Srba pred izbore koji treba da budu održani u nedelju.

„Prekomerna upotreba sile kosovske policije pod izgovorom kontrole poslovanja apotekarskih ustanova u Severnoj Mitrovici je jasno usmerena na zastrašivanje kosovskih Srba pred izbore koji treba da budu održani u nedelju. Pozivam Srbe na jedinstvo, a zvaničnike Vlade Srbije da upute jasan zahtev međunarodnim snagama koje su zadužene za bezbednost i mir na Kosovu i Metohiji da hitno reaguju i zatraže prestanak zastrašivanja Srba“, izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS-a Žika Gojković je naveo da je nedavni upad specijalne kosovske policije na Jarinje i Brnjak jasna poruka da za Srbe nema mesta na Kosovu i Metohiji.

„To je pokušaj zastrašivanja koji neće proći i uplašiti Srbe koji su tamo oduvek i nisu se plašili mnogo jačih neprijatelja kroz istoriju. Zahtevamo od međunarodne zajednice koja je preuzela odgovornost rezolucijom 1244 SB UN za bezbednost građana, da svoje obaveze i ispuni“, izjavio je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari