NADA: Vlast će Srbiju pretvoriti u groblje a građane u litijumsko roblje 1Foto: M. Ilić

Predstavnici koalicije NADA, Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović saopštili su da je ta koalicija je decidno protiv eksploatacije litijuma u Srbiji i dodali su da će ova Vlast uzmaći samo pod pritiskom ulice, na konferenciji za novinare u holu Narodne skupštine.

Predsednik Nove DSS, Miloš Jovanović je rekao da će rudnik litijuma uništiti zemlju i vodu kao najvažnije resurse jedne zemlje.

„Sve se to radi mimo volje naroda uz veliku manipulaciju“, naglasio je Jovanović i dodao da je SNS „rekao više puta da se ništa neće desiti bez odluke naroda, ali da narod uopste nije pitan“.

On je kazao da je „zbog diktata nemacke automobilske industrije“ Vučić samovoljno odlučio da će se ovde kopati litijum.

Vojislav Mihailović, predsednik Pokreta obnovine Kraljevine Jugoslavije, je rekao da je prethodna Vlada tajno dogovorila da bude još puno rudnika otvoreno u Srbiji.

„Ne znamo čime su uslovljeni ali jedno znamo da to je da koalicija NADA zove narod da se usprotivi rudniku litijuma“, istakao je Mihailović i dodao da će ova vlast „Srbiju pretvoriti u groblje a građane u litijumsko roblje“.

On je još jednom ponovio da jedino „ako smo svi složni možemo zaustaviti ovu nakaradnu politiku“.

Na pitanje o izjavama opozicionih kolega o vanrednim parlamentarnim izborima Jovanović je rekao da razume taj zahtev i da ima svoju logiku ali da nije siguran da se do toga može doći.

„Ova vlast jedino kad je uzmicala bilo je pod pritiskom ulice“, rekao je Jovanović i dodao da ako je to tako, on nece imati problem da „izmerimo tu snagu“.

On je naglasio da i kada bi neko „dao izbore, uslove za te izbore ne bismo dobili bez pritiska ulice“.

„Kad imate vlast koja se toliko odrodila plašim se da će bilo koji institucionalni vid biti uzaludan“, zaključio je Jovanović.

Dešavanja u Skupštini pratite uživo na portalu Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari