NADA: Zbog rijaliti politike Jerković isključen iz poslaničkog kluba 1Foto: M.S.

Poslanik Aleksandar Jerković isključen je iz poslaničke grupe NADA-Novi DSS-POKS, jer se nije pridržavao elementarnih pravila u funkcionisanju koalicije, poštovanja koalicionih partnera, predsednika i zamenika predsednika poslaničke grupe, kažu za Danas u poslaničkom klubu NADA.

Podsećaju da je Aleksandar Jerković postao narodni poslanik nakon smrti generala Božidara Delića, sa kojim je koalicija NADA imala odličnu saradnju, poštujući i i uvažavajući njegov lik i delo.

„Obzirom na kršenje elementarnih principa saradnje i partnerskih odnosa od strane Jerkovića, kao i zbog toga što poslanička grupa nije kompatabilna sa njegovim načinom delovanja u kojem političku scenu pretvara u rijaliti šou, odlučili smo da ovaj poslanik nastavi samostalno svoje delovanje, odnosno da bude isključen iz naše poslaničke grupe“, istuču za Danas u poslaničkoj grupi NADA.

Jerković je juče rekao za naš list da je u ponedeljak obavešten da je isključen iz poslaničkog kluba NADA.

„Kada sam došao na sednicu parlamenta samo mi je rečeno da je poslanički klub koalcijie NADA rasformiran i da je formiran novi bez predstavnika patriotskog pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“,koji je osnvao Božidar Delić. Prema koalicionom dogovoru meni je pripao mandat pokojnog generala Delića u Skupštini“, kaže za Danas Jerković i dodaje da je u međuvrenenu dobio jednu preteću poruku najbližeg saradnika Miloša Jovanovića,a da je politika lidera Novog DSS zbunjujuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari