Najavljena predaja još tri liste za beogradske izbore, rok ističe u ponoć 1foto FoNet Miki Jevtović

U ponoć ističe rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji su raspisani za 2. jun, a Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu najavljena je predaja još tri liste, saznaje N1.

Prva će izbornu listu predati Unija Roma Srbije, koja na lokalne izbore u Beogradu izlazi posle skoro dve decenije. Predaju liste u večernjim satima najavio je i Pokret „Kreni-promeni“, koji je kao svog kandidata za gradonačelnika predstavio Savu Manojlovića, piše N1.

Treći podnosilac izborne liste je Grupa građana „Mi – glas iz naroda“, koja je nastupila i na prethodnim beogradskim izborima 17. decembra 2023. godine.

Potpise podrške birača za izbornu listu prikuplja i stranka „Dosta je bilo“, koja je najavila da će na gradskim i opštinskim izborima u Beogradu nastupiti samostalno na listi pod nazivom „Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu“.

Podsetimo, GIK je dosad proglasio osam lista za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda. Prva je lista koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, na mestu broj dva je lista „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek“, dok je pod rednim brojem tri lista Grupe građana „Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić”.

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista „Grupa građana – Za zeleni Beograd – Kad ako ne sad – dr Dejan Žujović“, peta je izborna lista „1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik“.

Lista koalicije „Biramo Beograd“, koju čine Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, proglašena je šesta po redu.

Sedma je izborna lista „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović”, koju je podnela istoimena grupa građana, dok je pod rednim brojem osam „Narodna lista – Ključ za pobedu“, koju čine Narodna stranka, Nova Srbija i pokret „Živim za Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari