Najavljena Skupština albanskih odbornika

Ostavite komentar


  1. Jedini reciprocitet moze biti izmedju Srbije i Albanije te tako Albanci u Srbiji mogu da traze sve ono sto imaju Srbi u Albaniji. Bojim se da se to Albancima u Srbiji nece dopasti.

    1. Šezdesetih-sedamdesetih god u školama smo učili, iz društvenopolitičkog obrazovanja, da se po zakonskom regulativu medjuetnički, medjunacionalni i medjudržavni odnosi grade na principima pariteta i reciprociteta. Srpskim – centralnim vlastima u Beogradu to nikada nije padalo na pamet, dok su Albanci na Kosovu uvek tražili i koristili nacionalni ključ – recipročnu majorizaciju u svim oblastima; političkim, društvenim, ekonomskim, socijalnim, kadrovskim…? Na primer, tražili su i dobili i dobili fakultete, univerzitet na albanskom jeziku iako na to po medjunarodnoj konvenciji nisu imali pravo. kovenciji; Ili kadrove kadrove u ustanovama, preduzečima… (obavezno su postavljani i albanski kadrovi – majorizacija), na taj način je vlast postepeno prelazila u ruke Albanaca, PRIMER JE i Jug Srbije, Albanci traže recuprocitet u odnosu na ZSO (koja će raditi po zakonima i Ustavu Kosova po Briselskom sporazumu…(!), znači da Albanci sa Juga tretiraju Kosovo kao posebnu državu (BS), da traže recipročne mere(!)? Zbog toga što Srbija nije mnogo ranije, na vreme tražila i sprovodilaa recipročne mere – danas gubi i poklanja teritoriju KiM? Nije kasno da se zaustavi predaja?

    2. Bojim se da ste napravili preskok u zaključivanju. Problem Albanaca u Srbiji je internacionalizovan dok je problem Srba u Albaniji još uvek unutrašnji problem Albanije.

  2. Kako je nekada Mahmut Bakali govorio najbolje bi bilo Srbiji da se otarasi tog „Kanceroznog tkiva“ što su svakako Albanci u Srbiji. Evo sto godina kako su se kao lavina spustili sa Prokletija i uvek bili sa srpskim neprijateljima od Otomana, Musolinija i Hitlera. I umesto da se u postfašističkom svetu prepozna srpski Sloboda ruski duh od ustanaka, Velikog Rata i Drugog Svetskog Rata gde smo imali čak dva antihitlerovska ustanka, Srbi su kažnjeni nepreglednom kolonom izbeglica a balisti, ustaše nagrađene novim i većim državama. Ipak oružanim ustankom 1999 – 2001.god. ANA je potrošila sve „Kredite“ i ako je ta teritorija do 1972.god bila u sastavu AO KiM kao što je i severno od reke Ibar bilo u sastavu tzv. Uže Srbije. Očigledno je Albance uhvatila panika i svesni su da je njihovo vreme prošlo jer je Srbija ojačala na geostrateškom planu i savezništvom sa Erdoganom dojučeranjim sponzorem UQK naročito po pitanju famozne „Žute Kuće“ kao i sve jačim Putinom i obnavljanje evo stogodišnjeg prijateljstva sa SAD i umora i istrošenosti svih onih koji su ulagali u projekat R. Kosovo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.