"Najluđi predlozi mogu da budu najružnija stvarnost": Sagovornici Danasa o Đukanovićevom predlogu da Šešelj bude premijer 1Vladimir Đukanović, izvor: FoNet/Ognjen Stevanović

Vladimir Đukanović (SNS) na Tviteru je predložio Vojislava Šešelja, predsednika Srpske radikalne stranke, za mesto premijera ili ministra policije. Naši sagovornici kažu da je ovo dokaz da su naprednjaci 2012. godine prevarili građane proklamujući evropski put, da ne očekuju da do toga dođe uz napomenu da u Srbiji i „najluđi predlozi mogu da postanu najružnija stvarnost“.

Narodni poslanik ispred koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“, advokat Aleksandar Olenik kaže da je Šešelja politika dovela do genocida u Srebrenici i to će opet uradizi bez obzira da li je javno zastupa Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj ili Vladimir Đukanović.

– Sad bi svima trebalo biti jasno da su SNS i Aleksandar Vučić svesno prevarili građane kada su 2012 objavili da zastupaju evropski put Srbije i da napuštaju radikale. Suštinski, samo su promenili ime, ali su zadržali radikalsku politiku Velike Srbije, koju sada zovu Srpski svet za domaću upotrebu a za inostranstvo je to Otvoreni Balkan, smatra Olenik.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski za naš list napominje da predsednik radikala nema legitimitet da predvodi bilo koje ministarstvo, a kamoli da bude premijer.

– Jasno da Vladimir Đukanović često govori ono što misli lider njegove stranke, ali ne znam da li je u ovom slučaju slobodna inicijativa ili opipavanje pulsa javnosti. Gospodin Vojislav Šešelj je pretvodio stranku koja na prethodnim izborima nije prešla cenzus pa samim tim nema legitimitet da predvodi bilo koji resors, a još manje bude premijer Srbije. Sa druge strane zanimljivo je kako bi prevazišli ideološke razlike. Mislim da takvi predlozi neće biti realizovani i da će sledeća Vlada izgledati manje više isto, navodi Đurđević Stamenkovski.

Da je u Srbiji odavno izbrisana granica između mogućeg i nemogućeg, poručuje predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

– Tako da i najluđi predlozi mogu da postanu najružnija stvarnost. Ipak, ne očekujem da će se to desiti, ali nažalost ni ono što bude istina neće biti značajno bolje od ovog predloga, navodi Grbović.

– Politički cirkus kao posledica unutarstranačkih obračuna u SNS. Na štetu Srbije, kratko je rekao politički konsultant Dušan Lj. Milenković upitan za svoj komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari