Najteže je diktatora svrgnuti demokratskim putem

Darko Kaciga, advokat i publicista iz Dubrovnika i jedan od boraca protiv hrvatskog i svakog nacionalizma, za Danas

Ostavite komentar


  1. Када неко изједначава усташтво и четништво, сваки коментар је непотребан.

      1. Smatram da postoji suštinska razlika između ustaštva i četništva ali nam rasprave o tome neće pomoći da rešimo probleme koje imamo. Da ne bude bilo kakvih nejasnoća ni jedan član moje porodice nije bio ni ustaša ni četnik, stric, po narodnosti Hrvat mi je bio u partizanima a otac, Srbin, nakon kratkog ratovanja protiv okupatora u aprilu 1941, ostatak rata proveo u Oflagu u Nemačkoj.

      2. Potpuno neutemeljeno krivotvorite istoriju.Cetnici su zajedno sa.partizanima.podigli 1941. ustanak u zapadnim krajevima eks Jugoslavije, upravo da bi se narod branio od ustaskog genocida.

      3. Узеше су побиле скоро милион Срба. Партизани стотине хиљада.

        Четници за време целог рата неколико десетина хиљада максимално, ако не и мање од десет хиљада укупно.

        И онда су слични усташама?? Само они који не желе чињенице то могу да тврде!!

        1. Da li su cetnici pobili manje zato sto su bili fini ili su bili manje efikasni? Da su u ime Homogene Srbije zaklali samo jednu zenu, zato sto je Jevrejka, Romkinja, Srpkinja ali komunista, beogradjanka ali muslimanka, Srpkinja ali anti-nacionalnog/anti – monarhistickog opredeljenja… i uz to vasa majka, da li bi vam pomoglo da razlikujete kvantitet i princip?

    1. Када неко не изједначава усташтво и четништво, сваки коментар је непотребан.

      1. Заиста непотребан, очигледно непознавање историје и покушај да се оправдају усташе!!!

        1. Заиста непотребан, очигледно непознавање историје и покушај да се оправдају четници!!!

  2. Kako kaže Sava prethodno; „Kada netko ne izjednačava ustaštvo i četništvo svaki komentar je nepotreban…“ koliko vidim Ivana Groznog upravo to smeta.A crkve Ivane opet nije isto?Irinej spominje da Stepinac zbog uloge koju je imao od 1941.-45. ne može postati svecem.I tu se slažem s njim.A da li će ikada Irinej postati svet a ponajviše iskreni predvodnik svoje crkve ako kaže da je Mladić nevin?Pa svaka ptica, kamo li čovek, u Srbiji zna da je osramotio takvo militantno, neljudsko srpstvo za veke vekova….

  3. Trazili ste misljenje , ali nije vam dao podrsku za vaser zle namere ovde u Srbiji. Pa, on je pazljiviji prema nama, Srbiji, nego vi . Vi hocete da budete veci katolici od pape!

  4. Ili postignite nešto, ili prekinite da uprazno blebećete, reče Bill Maher. Prepoznajte se. Pa, pobogu, ovakvih boraca kao što je ovaj lik ima k’o pljeve. I nakon već decenija njihove „borbe“, bez ikakvog rezultata, iste priče, iste već do bola poznate i dosadne fraze.

  5. Brozovi nacisti još uvek spominju „četništvo“ izmišljenu katogoriju Brozove nacistike propagande kojim su Brozovi nacisti ubijali Srpski narod da bi ga okupirali. Od 1945-2000 u kontinuitetu su bili na vlasti Brozovi nacisti ali su „četnici krivi“. Za polupismene Brozove naciste – nacizam znači „nacional socijalizam“ koji su „komunisti“ promovisali još pre Hitlera u Drezdenu 1928. i tražili stvaranje nacističkih država umesto Kraljevine Jugoslavije u čemu su uspeli stovrivši banana nacističke države sloveniju, hrvatsku, bih, nagogoru, bjrm, „državu kosovo“ u toku je stvarane nacističke „države vojvodine“ dok po Stradiji Brozovi nacisti („bivši komunisti“) uništavaju sve što mogu rasprodaju fabrike, infrastrukturu, rudono bogatstvo, obradivu zemlju, i radnu snagu u „radne logore“ nacističke nemačke evopske unije. Ali „krivi su četnici“

  6. Mi imamo dve trećine naroda (penzioneri, žene, radnici, seljaci) koji bukvalno upijaju svaku reč propagande sns sa medija.
    Ali ko je kriv za to?

    Negde odmah posle 5. oktobra, tačno sam znao šta će se desiti.
    Umesto da je novi režim urgentno počeo da educira ovu masu gore, tzv ex glasače S.M. da svako veče prave emisije i pokažu toj svetini kako ih je bivši režim zaglupljivao, ništa se nije preduzelo povodom ovog problema.

    Dos režim i njegovi naslednici su PREUZELI mehanizme propagande bivšeg režima, i ova masa nije bila prosvećena. Nije bila imunizovana na glupost.

    Zato danas imamo 55% glasača koji bukvalno upijaju sve iz piar delovanja Vučića i kamarile.

    Uživajte.

  7. Свашта прича, не смета ми то што у Републици Хрватској скоро да више нема Срба, али му смета Република Српска :)))))

    Шта више рећи? И још му се даје простор у Србији?!

    Да није тужно, било би смешно!

  8. Za komuniste su uvek ustaše i četnici bili isto,naravno.Hvala Bogu da je to vreme prošlo!

  9. Parazite ne možete oterati bilo kakvom pričom. Oni koji znaju šta su i kakvi su paraziti znaju i koja su to sredstva efikasna za njihovo odstranjenje. Nije čudo što Vučić nalazi zaštitu od vekovnog mentalnog parazita – Crkvu.

  10. Brate Srbine katoličke veroispovesti, sve si u pravu samo na početku da si rekao „u hrvatskoj ustaštvo a u Srbiji komunočetništvo“ potpisao bih tvoj tekst svojim.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.