Šta iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu kažu povodom tvrdnji da je napadnut Goran Rakić? 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Osvnovno javno tužilaštvo u Kraljevu, koje je nadležno za Kosovsku Mitrovicu, za Danas da nije podneta bilo kakva prijava, niti je ovo tužilaštvo pokrenulo bilo kakav postupak povodom navodnog napada na narodnog poslanika Gorana Rakića.

„Obaveštavamo Vas da je proverom kroz upisnike ovog tužilaštva utvrđeno da nije podneta bilo kakva prijava zbog telesnih povreda koje je konkretnom prilikom zadobio narodni poslanik Goran Rakić, odnosno ovo tužilaštvo nije pokrenulo bilo kakav postupak, niti je bilo kakva prijava podneta povodm navodnog napada na narodnog poslanika Gorana Rakića“, navode iz OJT u Kraljevu.

OJT u Kraljevu smo pitali da je ovo „tužilaštvo pokrenulo bilo kakve predistražen i istražne radnje povodom navodnog fizičkog napada na narodnog poslanika Gorana Rakića“?

Mediji su prošle nedelje preneli pisanje prištinskog portala „Ekonomia Online“ da je narodni poslanik SNS-a i bivši predsednik Srpske liste Goran Rakić prebijen u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Goran Rakić je, prema pisanju već pomenutog medija, prebijen prošlog vikenda u Sutjetskoj ulici. Incident se navodno desio ispred njegovog stana, gde su ga veruje se čekali ljudi koji su ga napali, a tom prilikom je zadobio povrede glave i ruke.

Ovaj medij objavio je i da je Rakić napadnut po nalogu Milana Radoičića, optužen za organizovanje oružane grupe iz Banjske, a objavili su i ime navodnog počinioca, koji te spekulacije putem advokata demantovao.

Ranije su za naš list iz Osnovnog Tužilaštva u Mitrovici, koje deluje u okviru kosovskog sistema, da „nije prijavljen slučaj u policiji od strane osobe G.R, za ovaj slučaj“.

Informacije o navodnog napadu na Rakiću nisu imali ni predsednik Srpske liste Zlatan Elek, koji je i direktor KBC Mitrovica, niti šef poslaničke grupe Milenko Jovanov.

Predsednik Narodnog pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“ Marko K. Jakšić naveo je pre par dana da je „javna tajna“ da je Rakić pretučen u Kosovskoj Mitrovici i da ima prelom ruke i veliki broj šavova na glavi.

„On je pretučen. To je ovde javna tajna. Ukazana mu je pomoć i pušten je na kućno lečenje. Zašto vlast to javno ne prizna, to je drugo pitanje. Verovatno zato što je to njihova bruka“, rekao je Jakšić za portal Nova.rs.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari