Naprednjaci na društvenim mrežama dele poruke podrške Vučiću uoči protesta protiv litijuma 1foto FoNet Aleksandar Barda

Funkcioneri Srpske naprede stranke (SNS), uoči večerašnjeg protesta u Beogradu protiv rudarenja litijuma, masovno dele poruke podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vućiću na društvenim mrežama.

Naprednjaci na društvenim mrežama, uglavnom bez ikakve poruke, kače fotografiju Vučića preko koje je ispisano „Srbija je uz tebe“.

Potpredsednica Glavnog odbora SNS i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić na društvenoj mreži Iks (X) je navela da će Vučića „pokušati da obore“ na današnjim protestima.

„Čovek koji je Srbiji sve dao. Pokušavali su nasilno da ga sruše bukvalno svake godine od kada ga je narod izabrao. Samo su povode menjali. Pokušavaju i danas. Pobediće Srbija“, napisala je Brnabić.

Fotografiju su podelili drugi funkcioneri SNS-a, između ostalih premijer Miloš Vučević, ministri Marko Đurić, Goran Vesić, poslanik Vladimir Đukanović, kao i brojni anonimni profili.

Protest protiv najavljenog iskopavanja litijuma i kompanije „Rio Tinto“, u organizaciji više ekoloških udruženja, najavljen je za večaras u 19 sati na Terazijama u Beogradu.

Pojedini mediji i državni zvaničnici, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodili su u petak da su „ruske službe“ prosledile informacije Srbiji da se u Beogradu spremaju „neredi i državni udar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari