Naredne nedelje ćemo saopštiti građanima kako ćemo nastupiti na izborima, poručio Miroslav Aleksić u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Građani Srbije će imati priliku da promene ovu vlast a samim tim i stanje u državi. dakle, 11 godina propadanja, kriminala i korupcije, vršljanja izvršitelja, gaženja institucija, nepostojanja pravde… sve to možemo da promenimo na izborima, poručio je danas Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, danas Kragujevčanima u peašačkoj zoni u centru grada pre početka skupa „Dogovor za pobedu”.

Po njegovim rečima posle izbora ćemo konačno imati šansu da napravimo „normalnu zemlju i borimo se za bolji život”.

– Da se zaista borimo za poljoprivrednike i poljoprivredu koji će imati mesto u Srbiji, da razvijamo IT sektor, da se vrati poverenje u institucije, zdravstvo bude dostupno građanima a prosveta ponovo bude temelj društva… Ali i da se svi oni koji su se ogrešili o državu Srbiju morati da odgovaraju za to, kao i da se ispita poreklo njihove imovine. Sve to možemo da promenimo jer sada je sve u rukama građana i oni su ti ko će ih voditi i kakva će to vlast biti, istakao je on.

Za Aleksića prethodnih 11 godina u Srbiji su obeležili mafija i kriminal.

– Ne može da se razvija Srbija ako mafija upravlja zemljom i državom. Vi imate jednu grupu ekstremnih bogataša koji se šepure po Srbiji zahvaljijući tome što su bliski režimu a sa druge strane građane koji žive sve teže i kojima se nudi parizer dok oni žive u vilama i uživaju u svojim jahtama, rekao je Aleksić.

Zbog toga, po njemu, mladi ljudi odlaze iz zemlje i to mora da se spreči.

– Mi to možemo da uradimo, jer u Srbiji postoje pametni, obrazovani i pošteni ljudi. Zbog toga pozivam sve građane da se uključe u kampanju, izborni proces jer od nas zavisi, bukvalno od svakog glasa šta će se dešavati u narednom periodu. Taj dan, 17. decembar će biti dan od koga će nam zavisti naredne godine i životi, smatra Aleksić.

Cilj svega toga je slobodna zemlja u kojoj će vladati pravda i neće biti odmazde prema onima koji imaju drugačije mišljenje, a ne da strepe da li će ih neko „proveravati da li su lojalni kapilarni glasovi”.

– U ovom trenutku grupacija stranaka okupljenih oko protesta Srbija protiv nasilja privodi kraju razgovore o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima. Vrlo smo blizu odluke. Čekamo još par istraživanja koja trebaju da stignu u narednih nekoliko dana. Sledeće nedelje ćemo doneti odluku kako ćemo nastupiti na izborima. Kako god budemo nastupili na njima to će biti rezultat našeg zajedničkog odgovora i u skladu sa onim što će pokazati analize, kako da ostvarimo najbolji mogući rezultat na njima, informisao je Aleksić Kragujevčane o srži dogovora „kako da se pobedi ova i ovakva vlast”.

Što se samog Kragujevca tiče, kao i drugih sredina u kojima će se održati preveremeni lokalni izbori Aleksić je rekao da je opozicija tražila da se održe beogradski izbori ali da „Vučić u svom dobrom maniru, šibicarskim manguparijama, ponovo pkušava da skrene pažnju kako bi se bavili nekim drugim temama”.

– Na taj način on dovodi, konkretno i građane Kragujevca da se bave više parlamentarnom kampanjom i izborima nego svojom lokalnom. Ali, u skladu sa time mi ćemo pokušati da napravimo dogovor da kolone koje napravimo za republičke budu i na lokalnom nivou tamo gde se ovi izbori održavaju, poručio je on, dodavši da će Narodni pokret Srbije dati mogućnost gradskim odborima „da tamo gde postoje specifični dogovori i okolnosti u njihovim mestima donesu odluku kako će nastupiti”.

Naredne nedelje ćemo saopštiti građanima kako ćemo nastupiti na izborima, poručio Miroslav Aleksić u Kragujevcu 2
Doktor Predrag Delić i Miroslav Aleksić na štandu NPS u Kragujevcu Foto: Z. S. M.

Reči koje opisuju današnje stanje u Srbiji su strah i nesigirnost.

– Za to ne može biti niko drugi kriv sem onih koji vladaju njome punih 11 godina, zaklučio je on.

O izjavama predsednika Vučića da je on među najbogatijim građanima Srbije kao i da je Zemunski klan nastao za njegovog vremena, Aleksić je samo prokomentarisao da je „postalo apsurdno više komentarisati njegove komentare kojima on pokušava d aopanjka njega i sve lidere opozicije”.

– Dajem mu ponudu što se tiče imovine i rekao saqm da sam spreman na neviđeno da da razmenim svu svoju i koje porodic za njegovu, kao i njegovih kumova Nikole Petrovića ili Radojičića sa kojim me poredi i svih ostalih koji su se ovih njihvih 11 godjna nakrali para po Srbiji, zaključio je Aleskić, koji je podsetio da u vreme nastanka Zemunskog klana, bio srednjoškolac, petnaestogodišnjak u Trsteniku.

Po njemu to su brutalne laži, kojima se kao i uvek koristi predsednik Aleksandar Vučić.

Na skupu „Dogovor za pobedu” Miroslav Aleskić je bio na bini ali nije govorio već se sa njeg obratio doktor Predrag Delić, predsednik NPS u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari