„Narod na Kosovu ćutao i trpeo Vučićev teror“

Sagovornici Danasa iz Prištine i Beograda o poseti predsednika Srbije Kosovu

Ostavite komentar


  1. Svi su drugi krivi , samo si ti budućnost?
    Da ima pravde na dugogodišnjoj robiji bi bio odavno zajedno sa svojom bratijom , koalicijom sps a bogami i ovi prethodni bi trebali biti u bukagijama.
    Političari , shvatite vi ste upropastili Srbiju jer ste previše glupi i neobrazovani da bi se dogovarali sa zapadom koji šalje i bolje obrazovane i prirodno pametnije ljude
    Jedino vam je važno da „kao imate moć“ i kradete od ovog napaćenog naroda
    Sram vas bilo bednici bedni

    1. Dejane, ajde izadji u javnost, da te vidimo. Nama trebaju takvi pametni, obrazovani i mi ce mo te podrzati. Dzaba prodavanje pameti iz budzaka, pa posle narod kriv sto podrzava Vucica. Mi trenutno nemamo boljeg u ponudi.

      1. Naravno da ima bolji u ponudi, samo u srbiji nikad, nikad, ne pobedjuje najbolji nego uvek pobedi najveci lazov koji ima najvise para za glasove. Trenutno je to ovaj gospodin, za kog stvarno ne postoje reci koje mogu da opisu osobu koja je sposobna da svaki dan po ceo dan gleda u kamere i laze milione ljudi i ponasa se ovako bahato i kontradiktorno. Naravno, nisu svi sposobni da uvide neuravnotezeno ponasanje predsednika drzave. Zato smo sad tu gde jesmo, jer veliki deo naroda je veoma zaostao, a ovi ostali su placeni da ga vole.

      2. Kad bih znala kako je teško plivati u ovom blatu koje su napravili 90. Sve što vredi je otišlo ili preterano ovo malo pameti što je ostalo bori se da preživi. Jer nisu bili dovoljno hrabri da odu. Ja više nemogu a i neću. I idem. Samo jos i porodicu da odvedem. Zbogom Srbijo.

    2. Можда би то и било тако, Дејане, да за све те које сте побројали није годинама упорно гласао „наш народ“ и да их нисмо слепо следили. Никаква права нема „напаћено Српство“ да суди слепцима које су својом слободном вољом следили! Покријте се ушима…

  2. Sve politicare koji su od 1991 bili u vlasti treba staviti u zatvor a njihovu imovinu konfinskovati i onda im reci: dzabe ste krali. A ovaj njegov govor je paljenje naroda, nista vise od toga. Nacionalizam je povampirao Milosevic, RTS i njegova tajna sluzba, za potrebe rata, a Vucic je jedan od posledica povampirenog nacionalizma. 25 godina kasnije, opet slusamo nacionalisticku retoriku, to je zato sto jos imamo Slobinu tajnu sluzbu koja radi za Vucica. Kada su Mesic, Tudjman, Milosevic, pa i Seselj i Draskovic povampirili nacionalizam, naravno da su to uradili i Albanci, zato tvrdim da bez unutrasnjih elemenata, nacionalista, CIA, Britanci i Nemci nikad ne bi uspeli da rasture Jugoslaviju, dakle, nacionalisti jesu krivi i za raspad Juge i za odlazak Kosova od Srbije. I dalje takvi gubitnici vladaju Srbijom i loze narod. Vucic je jedan od onih zbog kojih smo izgubili Jugoslaviju i Kosovo.

    1. Што је више клевета и лажи, Рајко, Вучић вам је милији и дражи?…

      1. Vučić priča samo istinu, ponekad nam se ne svidja ta istina, ali ne priča bajke, kao oni prethodni.

  3. Od prvog dana Vučićeve vlasti svima je bilo jasno da će on uraditi sve što je neophodno kako bi što duže zadržao poziciju “upravljanja svime u Srbiji”… On je preuzeo “sve politike” koje su bile aktuelne na srpskoj političkoj sceni poslednjih decenija i predstavio ih kao svoj “politički portfolio”. Koristeći čvrstu ruku legitimnih, ali i paradržavnih bezbedonosnih službi zamaskiranih u stranačke aktiviste, uspeo je da kontrolom dešavanja “na terenu” uspostavi sve uslove za vodjenje klasične “agipropovske” politike i uobličavanja široke javnosti. Tako, u Vučićevom govoru dobijemo “političku salatu” sačinjenu od poruka mira, pretnji, nacionalizma, globalizma i liberalizma, začinjenih patetičnim demonstracijama dobro naučenih tehnika govora čiji je jedini cilj kontrola i uticaj na slušaoce. Tada nastupaju kontrolisani mediji (na moju veliku žalost, od strane državnog, a ne partijskog aparata), koji vam potanko “objasne” šta je govrnik rekao, zašto je baš to najbolje za državu, i šta su izdajnici uradili po tom pitanju. Ono što je Vučić dobro primetio i iskoristio, je činjenica da srpsko društvo nije razvijeno demokratsko društvo, i da ogroman broj gradjana Srbije smatra baš takav princip vladavine osnovnom i najvažnijom ulogom državnog aparata. Čemu, inače, država služi ako ne pokazuje svoju brutalnost i silu. To ga, kod onog dela gradjana koji nikada nije razumeo suštinu diktature, ali se njihov glas “broji” isto kao i onog dela nacije koji to dobro razume, čini apsolutno velikim vladarom kome treba verovati i krenuti za njim. I tako, vekovima unazad, Srbija ide trnovitim putem svojih samoproglašenih vladara, dok njeni gradjani lirskim perom opisuju svoja velika stradanja na tom putu. Od koga je, dobro je, za koga je…

    1. А, шта Ви мислите, Влад-димире, колики то маневарски простор има вожд всесербски? Да немате неку алтернативу да предложите? Можда онас савез са Русијом и Белорусијом, у који је још херој-Слобица поднео молбу за пријем, а православна совјетска братја нас нису удостојила одговора ево већ 20 година… Уавизајте се, ако можете, плиз.

  4. Neću da se mešam u uređivačku politiku vašeg lista ali mislim da Malići i Vesna Pešić nisu ništa novo rekli i nisu izmislili neku toplu vodu da bi izašli na naslovnoj strani. Stvarno sramota.

  5. Dokle ide Vuciceva presija i zloupotreba drzavnih institucija, novca i ostalih resursa, pokazuje i to sto su Jovana i Srdjan, koji vode jutarnji program na tv Prva, bili primorani, ili uslovljeni, na neki nacin da sa spiska novina koje predstavljaju u pregledu stampe skinu list Danas, jedini kvalitetni dnevni list u Srbiji koji se opire medijskom mraku u Srbiji, zato sto ne zeli da se pridruzi coporu Vucicevih tabloida koji ga neosnovano hvale i uzdizu i napadaju svakoga ko ukazuje na teske promasaje, korupciju i lazi ove vlasti,

    1. @Jelena

      Možda je to odsustvo sa Prve baš blagoslov za Danas. Bilo bi mnogo gore, na mnogo nivoa, da N1 odluči da se od njega ogradi; ako ta stanica ima Jutarnji program (ne znam, ne pratim je prepodne).

Ostavite komentar


Politika

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici 10

Kako se Vučević “dovukao” do mesta premijera: Reakcije na izjavu predsednika Vlade da povređeni radnici u Slobodi Čačak nisu radili u poslastičarnici

Nakon što je radnik u fabrici „Sloboda“ u Čačku povređen usled ekslopozije, pre dva dana, a premijer Srbije Miloš Vučević izjavio da je to očekivano jer radnici u namenskoj insustriji “ne rade u poslastičarnici”, nespokojstvo i strah velikog dela javnosti ispostavili su se kao dominatno osećanje zbog neodgovornosti čoveka koji zauzima najviše pozicije vlasti i trebalo bi da bude zapravo najosetljiviji, odnosno da se zauzme za utvrđivanje odgovornosti, kako se takve greške ne bi ponavljale.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.