Narodna stranka: Masterplan ne rešava probleme zdravstva već stvara dodatnu konfuziju

Ostavite komentar


  1. Master plan u zdravstvu vratice Srbiju na stanje od pre 100 godina. Cuj vraca se porodicni lekar(privatnik), kao da mi vec sada nemamo izabranog doktora, i specijaliste u koje ne samo porodica ima poverenje vec i citava familija. Jednostavno radi se o tome da se sada ubrzano pustose drzavni domovi zdravlja, bolnice i klinicki centri, izvlaci se novac iz njih, odjureni su najbolji specijalisti i zaposleno je cak 23.000 lekara i sestara u poslednjih 6 godina od kojih znatan broj ima sumnjive diplome, da bi se potom MASTER PLANOM PRIVATIZOVALO DRZAVNO ZDRAVSTVO. I to istim tim novcem. A, pacijentima su vec sad uskratili najveci broj prava na lecenje iz socijalnog osiguranja, toboze zbog korona epidemije. Tako ce se u Srbiji formirati dve kategorije pacijenata: PRIVILEGOVANI I PREPUSTENI. U privilegovane spadaju oni koji su se tokom tranzicije nakrali nekaznjeno pljackajuci drzavni i drustveni kapital, koji mogu da se lece gde hoce i u Svajcarskoj, jer su ustekali da plate sve. I prepusteni, kojima su prvo oduzeli posao, jer su njihove firme opljackane i prodate, a sad im uskracuju pravo na besplatno lecenje. Vec ce biti prepusteni ZDRAVSTVENOM TAJKUNIMA, koji su opljackali bolnice u kojima su bili direktori, i sad ce postati GAZDE.
    Ekonomija kapitalizma, pa i u zdravstvu, ne poznaje ovakav nacin REFORMI. U kapitaluzmu kad je privredni ili drustveni subjekt nelikvidan, on momentalno ide u bankrot. A, ne kao kod nas da bankrot traje u vecnost, sve dok privilegovani sa SPISKA ne izvuku i poslednju paru iz firme ili ustanove. Ovakva akumulacija kapitala kakva je zabelezena u Srbiji, u ovih 30 godina nije zabelezena nigde, i nepoznata je u ekomomskoj teoriji.Naprotiv, poznata je u krivicnoj praksi pod terminom PLJACKA u organizovanom kriminalu. DRZAVNA PLJACKA NARODA, koji je od politickih budalastina i ujidurmi odlazeceg komunistickog sistema oboleo i potrebno mu je lecenje kao vazduh. U zdravstvu za koji je sam izdvojio pare, kod lekara specijalista koje je ranije decenijama skolovao, i u koje ima poverenje. Master planom sve to se zeli uskratiti narodu.
    Kao u BALASEVICEVOJ pesmi VOZA NAS CAROBNJAK IZ OZA. ZA SVE NASE PARE.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.