Narodna stranka: Međunarodna zajednica dužna je da obezbedi mir i zaštitu Srbima na Kosovu 1Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

Narodna stranka saopštila je da najoštrije osuđuje napade koji su se danas desili na Kosovu i Metohiji i da izražva zabrinutost za bezbednost srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

„Međunarodna zajednica dužna je, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, da obezbedi mir, stabilnost i zaštitu srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju i dodaje da i država Srbija takođe ima obavezu da pruzi zaštitu i pomoć našem ugroženom narodu“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je cilj otvorenog nasilja i represije koju sistematski sprovodi ekstremistički režim Aljbina Kurtija, koje ozbiljno preti opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima, etničko čišćenje srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

Narodna stranka podseća da je upozoravala da bi prihvatanje i primena „francusko-nemačkog“ plana za nezavisnost Kosova i Metohije dovela do potpune ugroženosti Srba na Kosovu i Metohiji i poziva vlast da jasno odbaci taj plan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari