"Ovako brane Kosovo": Organizatorima festivala "Mirdita" stigla prepolovljena životinjska glava i pismo s potpisom Narodnih patrola 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Programska direktorka Incijative mladih za ljudska prava koji je organizator festivala „Mirdita, dobar dan“ Sofija Todorović objavila je na društvenoj mreži „Iks“ fotografiju paketa i pisma koji su stigli nakon što ju je, kako je navela, nepoznata osoba pozvala i predstavila se kao kurir. Kutiju je otvorila policija, navela je Todorović, i u njoj pronašla životinjsku glavu presečenu na pola. Pismo potpisuju Narodne patrole.

„Na moj privatni telefon zvala me je neka kukavica, predstavila se kao kurir i donela je ovo. Ne moram da vam govorim šta je unutra. Bolesnici. Bilo bi dobro da zapamtite da je ovo država podržala, i da vam pod parolom KOSOVO JE SRBIJA uvaljuju fekalije“, navela je u prvobitnoj objavi Todorović.

Objavila je i fotografiju pisma, koje potpisuje ekstremno desna organizacija Narodne patrole.

U pismu su naveli da je jasno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pomažu u organizovanju festivala „Mirdita“.

Navodi se i da „tradicionalnim šumadijskim specijalitetom u sirovom stanju“ žele „pomognu festival“.

„Baš takve specijalitete volimo, a situaciju se u svetu menja i dolaze neka druga vremena“, pišu „Narodne patrole“ i prete da će uskoro biti u Prištini, Peći i Prizrenu u „maslinasto zelenoj nošnji“.

Na kraju pisma na ruskom kažu doviđenja i poručuju „S ljubavlju Narodne patrole“.


Nakon par sati Todorović je objavila da je kutiju otvorila policija i da su u njoj našli životinjsku glavu presečenu na pola.

„Bila je policija pa su otvorili. Smrad nas je prevario, ipak je mrtva životinjska glava presečena na pola. Ne znam jel treba sad da se opredelim šta je bolja opcija? Ovo je dno ljudsko, a država je stala iza njih. Zapamtite to. Ovako brane Kosovo“, poručila je ona.

Todorović je na „Iksu“ podelila i pretnje koje dobija.

MUP je juče naložio prekid održavanja festivala „Mirdita, dobar dan“, praktično ga zabranjujući, a sve mu je prethodila višesedmična kampanja funkcionera vlasti, ali i dela desno-orijentisane opozicije, kao i režimskih medija. Kulminiralo je protestom protestom različitih grupa navijača, kao i desničara ispred „Dorćol platza“ u Dobračinoj ulici u Beogradu, gde je festival trebalo sinoć da bude otvoren.

Marko Vučković zvani Komandant, vođa zvezdine navijačke grupe „Ultra bojs“, koji je do oktobra 2016. bio suvlasnik firme „Ultra kop“, snimljen je među muškarcima koji su se okupili na protestu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari