Narodni pokret Srbije Bor: Uzalud veliki budžet grada Bora kad ga troši loša i bahata vlast 1Foto: Dragan Marković

Iz Narodnog pokreta Srbije u Boru kažu da budžet grada Bora iznosi blizu devet milijardi dinara, što je skoro polovina budžeta grada Niša ili četiri budžeta grada Zaječara.

Prema njihovim rečima za grad veličine Bora ovim sredstvima moglo bi dosta toga da se uradi.

“Moglo bi, ali…Da Bor vodi odgovorna vlast, a ne vlast koja lični interes stavlja na prvo mesto i koja je poslušnički nastrojena prema republičkoj vlasti. Bor je svojevrsni „protočni bojler“ koji stalno curi i obećano je mesto koje služi za bogaćenje raznih firmi i pojedinaca. Od kupoprodaje uglja duže od decenije, preko raznih građevinskih “projekata” kao što su: popločavanje staza, trotoara, stepeništa, uređenje parkova, kupovina klupa, pa sve do asfaltiranja svega i svačega i to – bez ikakvih planova i prioriteta”, kažu iz Narodnog pokreta Srbije.

Kažu da većina obećanja lokalne vlasti u Boru je mrtvo slovo na papiru.

“Projekat nove bolnice obavijen je naprednjačkom maglom još od 2022. godine. Šta reći o “Kapiji Bora”, Savači, Sportskom centru i bazenima koji nisu radili tokom zime i koji su postali žrtva akva parka koji je označen kao prioritet broj jedan, te gradskom stadionu, obećanom evropskom strelištu, razvoju turizma, javnom sektoru koji je u katastrofalnom stanju, toplovodnoj i kanalizacionoj mreži, uništenim putevima, železnici i železničkoj stanici, ruglu od Ekspres restorana, gradskoj deponiji koja mesecima gori…”, ističu.

Takođe iz NPS-a kažu da je vlast zaboravila na Fabriku za prečišćavanje otpadnih komunalnih voda i kej na Borskoj reci u Slatini.

“Novi sportski kompleks u naselju Metalurg je u magli, za poljoprivredu se izdvaja manje nego za zoo vrt, problemi sela se stavljaju „pod tepih“…”, objašnjavaju iz NPS-a.

Oni dodaju da na poslednjoj sednici Skupštine grada Bora vlast nije dozvolila nijednom vd direktoru da izađe za govornicu i građanima objasne zašto javna preduzeća godinama posluju sa gubitkom, da odgovore odbornicima opozicije na pitanja koja su važna za život u Boru: od problema vodosnabdevanja, čistoće grada, problematičnog pravilnika o isključenju sa sistema grejanja koji će posvađati građane, problemima u turizmu…

“Očigledno oni služe samo kao ikebana vlasti, jer javni sektor samo na papiru vode direktori i nadzorni ili upravni odbori. Pojedini direktori ne ispunjavaju uslove, ali vlast za to ne haje. Važno da su poslušni, verni Glavnom šefu i partiji. Nikoga ne interesuje loš rad ili negativno poslovanje. Zato se stručni ljudi i ne javljaju na “konkurse” za direktore u javnom sektoru. I da posebno ne spominjemo ekologiju, prekomerno i ekstremno rudarenje sa svim posledicama, nadolazeće muke sa nedostatkom pijaće vode, prodato Borsko jezero. I prazna obećanja na sve strane, na apsolutno propagandno informisanje preskupo plaćenih narodnim parama „njihovih medija“, na preskupo i nedovoljno kvalitetno grejanje koje se plaća i leti i zimi, itd. itd. Važno je da sve to narod vidi svojim očima, i da više ne veruje manipulatorskoj, „skrpljenoj“ od preletača, aspolutno lošoj lokalanoj vlasti, vlasti koju (prodatim) bakrom i zlatom bogati Bor ne zaslužuje”, zaključili su oni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari