"Nas je ipak više": Jedini srpski odbornik u Severnoj Mitrovici podržao proteste "Srbija protiv nasilja" 1foto: Printscreen/YouTube/KoSSev

Dušan Milunović, jedini odbornik iz redova srpske zajednice u Skupštini opštine Severna Mitrovica, u izjavi za Danas podržao je proteste građana „Srbija protiv nasilja“.

„Izražavam punu podršku svim slobodnim građanima koji kroz protestne šetnje pokusavaju da ukazu na probleme koji su evidentni u našem društvu“, poručio je Milunović.

Dodaje da protesti koji se dešavaju u Beogradu su najrealnija slika društva u Srbiji i sistema koji je, kaže, godinama razaran.

„Broj ljudi koji mirnim šetnjama izražava svoje nezadovoljstvo obrnuto je proporcijalna svim tragedijama koje su nas zadesile i lažnom blagostanju koje nam se servira na većini medija. Sama činjenica da vlast organizuje skup 26. maja, na svima poznat način, odnosno kroz radnu obavezu i razne vidove ucena, predstavlja poraz politike koja nam više od deset godina laž predstavlja kao istinu“, smatra Milunović.

Obrazlažući svoj stav ovaj odbornik napominje da su se određeni „visoki funkcioneri i vladari iz senke poistovetili sa državom“.

„Protesti građana možda su i poslednji pokušaj da se svemu tome stane na put. Dosta ste nas žrtvovali i pretvarali se da nas volite više od nas samih. Zato „Stop nasilju“ i shvatićete ubrzo i sami da – nas je ipak više“, poručuje Milunović.

Na mesto odbornika ovaj Mitrovčanin je došao po automatizmu, nakon što su ostavke pre šest meseci podneli predstavnici Srpske liste.

Bio je kandidat na listi Građanske inicijative „Srpski opstanak“, ali se nakon prihvatanja mandata ova organizacije od njega ogradila, te Milunović trenutno deluje kao samostalni odbornik.

Za sutra u 18 časova najavljen je treći u nizu protest „Srbija protiv nasilja“ na koji je nekoliko parlamentarnih grupacija pozvalo nakon dva masovna ubista u Beogradu i Mladenovcu, tražeći odgovornost vlasti za prisutnost nasilja u društvu, ali i ostavke zbog odnosa prema ovim tragedijama. Protest će početi skupom ispred Skupštine Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari