Naša Srbija: Kamp za decu iz Srbije, Rusije i Nemačke 1Naša Srbija, kamp za decu

Organizacija Naša Srbija saopštila je da je otvoren tradicionalni humanitarni letnji kamp za decu pod pokroviteljstvom kompanije „Moravacem “ iz Popovca i ruskog Fonda predsedničkih grantova. Kako se navodi, kamp pod nazivom Škola prijateljstva održava se manastiru Svetog Nikolaja srpskog u Soko gradu od 5. do 15 avgusta uz učešće 180 dece iz Srbije, Rusije i Nemačke.

Škola prijateljstva ugostiće decu iz Rusije i rusku decu, državljane Nemačke i Srbije, čiji dolazak Naša Srbija organizuje u saradnji sa Svetim sinodom Ruske pravoslavne crkve, navodi se.

Ruska i srpska deca zajedno pohađaju kreativne i sportske radionice, kao i radionice Srpsko-ruskog koda gde razmenjuju i usavršavaju svoja znanja o jeziku, kulturi, istoriji i veri naša dva naroda i neguju vekovno prijateljstvo naše dve zemlje, dodaje se.

Pred sam početak ovogodišnje Škole prijateljstva, u ime patrijarha Porfirija, vikarni episkopi hvostanski Justin i marčanski Sava dočekali su u Hramu Svetog Save osamdesetoro ruske dece iz Srbije, Nemačke i Rusije i dali blagoslov za početak rada Škole prijateljstva, ističe se u saopštenju Naše Srbije.

Podseća se da se Škola prijateljstva realizuje svakog leta od 2001. godine. Osnovni cilj projekta je okupljanje dece obuhvaćene programima organizacije „Naša Srbija“, a koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji i u zemljama u regionu, kao i očuvanje srpskog nacionalnog identiteta, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, svojevremeno je pokrovitelj humanitrnih akcija organizacije Naše Srbije bila i Tatjana Tadić, u to vreme supruga predsednika Srbije Borisa Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari