Nastavak sednice Skupštine Srbije: Naprednjak Jovanov ponovo optužuje opoziciju zbog Belivuka, pominje i milion evra 1Foto: FoNet Bozidar Petrovic

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“ Milenko Jovanov nastavio je i danas da optužuje opozicione poslanike da im je okrivljeni vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk šef.

On je, na početku današnje sednice na kojoj se raspravlja o zakonu o ministarstvima nove vlade, naveo da za u odbranu Belivuka dato milion evra i to u nekoliko segmenata, politički, medijski i pravi.

– Pravni zna se ko radi. Medijski i politički, to danas imao priliku da vidimo. Nemojte mi reći da nastupate kao korisni idioti i da niste ni na koji način angažovani u tome. Ali verujem da vi iz ubeđenja branite Veljak Belivuka – kazao je Jovanov.

On je danas smilio novi naziv za poslaničku grupu opozicije koja, kako kaže, podržava Belivuka. Kako je naveo ona bi se zvala „Koljemo po kućama – Veljko Belivuk“. Juče je podsetimo, Jovanov tu grupu nazvao „Pravimo ćevape – Veljko Belivuk“.

Jovanova je iznervirao nastup poslanika koalicije „Zajedno-Moramo“ Nebojša Cakić koji je rekao da je vlast Srpske napredne stranke zanemarila jug Srbije.

„Shvatili ste da je mnogo bolje da punite svoje džepove nego da razvijate nerazvijene krajeve. Kako ste vi došli na vlast, Leskovac i ostala područja na jugu Srbije su padala. Da ste dali za jug Srbije 600 miliona evra koje ste dali za fudbal, procvetao bi jug Srbije. Vama je važniji fudbal i rejting od svega što postoji u državi“, rekao je Cekić.

Za reč se javio Jovanov sa spremnim odgovorom da to što Cekić govori nema veze sa logikom.

„Vređate narod i ljude koji ovde predstavljaju SNS. Jug Srbije zanemaren? Pa, nikad se više nije ulagalo na jugu Srbije. To je razlog zašto dobijamo toliku podršku“, naveo je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari